söndag 31 maj 2015

Prinsesstårta med rababerkompott

Genom Buzzador fick jag chansen att buzza bakprodukter från Odense, nu när de är Mors dag idag så passade det ju utmärkt att testa deras marsipanlock och figurmarsipan. Figurmarsipanen var väldigt lättarbetat och smakade himla gott, det är olika smaker på dem, tex den rosa har jordgubbsmak. Gjorde först en tårtbotten enligt recept från Odense, men misslyckades med den och vågade inte göra ett ny efter det receptet utan tog ett recept jag vet funkar. Men den är anpassad efter en tårtform på 24 cm och när jag väl gjort i ordning tårtan så visade det sig att marsipanlocket var för litet, tur ni inte kan se baksidan av tårtan :-) och eftersom den inte räckte till hela tårtan blev det också en massa fula veck. Så använder man Odense marsipanlock bör man göra en tårtbotten på en tårtform som har max 20 cm enligt så det är i deras recept, har en form på 20 cm jag tänkte testa på nästa marsipanlock som jag också fick genom buzzador. Tänkte då testa detta recept, det jag testa igår fanns på själva förpackningen på marsipanlocket, då jag misslyckades så vet jag inte hur den botten är, ni får testa själva om ni vill.  Men marsipanlocket var lätt att arbeta med och var inte torrt och sprack, 

Tårtbotten ( Obs för stor får marsipanlocket, men perfekt som boten till andra tårtor eller om du kavlar ut ett lock från sockerpasta eller marsipan och kan göra locket större.)
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl 
1 dl potatismjöl 
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Smör och mjöl till formen

Vaniljkräm
5 dl mjöl + 10 msk snabb marsanpulver
 
Rabarberkompott
250 g rabarber
250 g frysta, tinade jordgubbar
1 dl socker
1/2 tsk äkta vaniljpulver

Garnering
5 dl Vispgrädde
1 färdigkavlat marsipanlock 
Marsipanrosor och blad, finns att köpa färdigt om man inte vill göra egen, men jag använde mig av deras figurmarsipan


Tårtbotten
  1. Sätt ugnen på 175°C. 
  2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter.
  4. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke.
  5. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. 
  6. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  7. Häll smeten i formen.
  8.  Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. 
  9. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.
Vaniljkräm
Gör enligt anvisningar på paketet, jag blandade 5 dl mjölk med 10 msk pulver 

Rabarberkompott
  1. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. 
  2. Lägg i en kastrull med jordgubbar, socker och vaniljpulver.
  3. Låt småkoka utan lock på medelvärme 10–15 minuter till en fast kompott. 
  4. Mosa sönder jordgubbarna med en slev och rör då och då. 
  5. Låt svalna helt.

Montering:
  1. Vispa grädden fast. 
  2. Blanda grädden med 2 dl av vaniljkrämen 
  3. Skär tårtbottnen i 3 lika stora delar.
  4.  Lägg den översta delen med ovansidan nedåt på ett fat. 
  5. Bred ut vaniljkrämen.
  6. Lägg på mellanbottnen. 
  7. Fördela kompotten. 
  8. Bred ut vaniljgrädden ovanpå och forma den till en kupol (lättast med en palett eller baksidan av en stekspade), men spara ca 1 dl.
  9. Lägg på den sista bottnen med snittytan uppåt. 
  10. Tryck försiktigt så den formas efter kupolen. Släta ut resterande vaniljgrädde runt kanterna.
  11. Lägg på marsipanlocket. 
  12. Försök undvika att veck bildas genom att sträcka marsipanen nedåt och forma med händerna.
  13. Skär bort eventuell överflödig marsipan.
  14. Garnera med tex marsipanros, vill du inte göra egen finns färdiga att köpa på tex ICA
Som Buzzador får du utan kostnad prova nya produkter och tjänster och berätta för dina vänner. I de flesta kampanjer får du även låta dina vänner prova.
Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj varierar beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna och vilka kampanjer som kommer.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du information om kampanjen via email. Du väljer sedan själv om du vill vara med i kampanjen eller inte.

Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är fluffan):
https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=fluffan

Du kan också skicka ett e-post meddelande med texten: Sweden fluffan till register@buzzador.com eller SMS: Buzzador fluffan till 72323 så får du inloggningsuppgifter direkt. Vid första inloggningen får du komplettera din profil så att det går att välja ut rätt kampanjer för dig.
Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
http://www.buzzador.com/se?refstr=fluffan 

1 kommentar:

  1. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

    SvaraRadera