Ljus tårtbotten
5 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
- Smörj bakformen, ca 22 cm i diameter och klä den sedan med en krage av bakplåtspapper, lägg även en rundel i botten. Jag brukar även smörja detta papper och eventuellt bröa med mannagryn.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner det i smeten varvat med det heta vattnet. Rör om försiktigt.
- Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter.
Glasskräm 2 dl vispgrädde
Marsankräm gjord på 2 dl mjölk och 5 msk marsanpulver
Gör så här:
- Vispa grädden hårt och blanda i marsankrämen.
- Man kan också vispa grädden lite halvlöst och sedan blanda i marsankrämen och vispa till önskad konsistens.
- Eller så blandar man ner ovispad grädde i den färdiga vaniljkrämen och vispar till önskad konsistens, det provade jag sist jag gjorde glasskrämen och tycker det är det enklaste sättet att göra glasskrämen på.
Hallonmousse
200 g frysta hallon
en knapp dl florsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde
Gör så här:
- Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter.
- Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund.
- Blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten.
- Blötlägg gelatinbladen.
- Vispa grädden.
- Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostgrädden och blanda till sist ner den vispade grädden och florsockret.
- Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.
Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.
SvaraRadera