Äppelkaka med botten och lock
Mördeg:
200 gram smör
1 dl socker
1 1/4 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
6 äpplen, tog bara 5 äpplen, beror ju på hur stora du använder.
2 tsk kanel
strösocker, kanske runt 3/4 dl
Gör så här:
- Blanda snabbt ihop alla ingredienser till mördegen, gör enklast i en matberedare.
- Dela degen i 2 lika stora delar.
- Tryck ut den ena delen i en smord form med löstagbar kant på ca 24 cm i diameter.
- Skala och skiva äpplena tunt, vänd dom i kanel och socker.
- Häll detta över mördegen.
- Lägg på den andra mördegen som ett lock, se till att den går ända ut till kanterna.
- Grädda i 175-200 grader i ca 45 minuter. Jag gräddade min längst ner i ugnen.
Så gott med äppelpaj och glass/vaniljsås till!
SvaraRaderaJa visst är det, önskade bara jag hade fruktträd med mängder av frukt :-)
SvaraRadera