fredag 6 november 2020

Kladdkaka med dulce de leche och Rice Krispiestäcke

En supergod kladdkaka med ett härligt knaprigt chokladtäcket  och kolafyllningen. i själva kakan, kan inte bli godare 😀👍

Hittar man inte karamelliserad mjöl, men den brukar vara lätt att få tag på i mataffären  så får man koka en burk kondenserad mjölk i tre timmar och låta den svalna. Man avlägsnar etiketten och låter den koka helt täckt i vatten, den måste vara täckt av vatten hela tiden för annars kan den explodera och du har då piffat upp ditt kök med kolasås :-)
 
Kladdkaka med dulce de Leche och Rice Krispiestäcke
 
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
 
 
Topping : Rice krispies + 200 gram mjölkchoklad
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Smält smöret i en kastrull. Se till att ta en stor nog för att få plats med hela kladdkakesemeten.
  3. Rör ner ägg och socker i kastrullen..
  4. Rör ner alla de torra ingredienserna, rör inte för mycket så att en massa luft kommer in, då kan den bli torr.
  5. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,  jag brukar spänna fast ett bakplåtspapper i botten också.
  6. Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen i smeten, det skall täcka hela kakan,  och toppa sist med resten kladdkakesmeten.
  7. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter.
  8. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten , den stannar till sig i kylskåpet.
  9. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den krispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering. Servera med lite lättvispad vispgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar