En absolut favorit här hemma när det gäller mjuka kakor i långpanna är kärleksmums, mockarutor, snoddas eller vad man nu vill kalla dom för. Går fort att baka och är så goda, funkar fint att frysa in med glasyren på, brukar lägga smörpapper/bakplåtspapper mellan kakorna isåfall, tomma godisburkar man brukar kunna få gratis i affären passar perfekt at frysa in dessa kakor i. Se till att ha koll på kakan så att du inte övergräddar den, den får inte bli torr och tråkig.
Chokladkakan
5 st ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
300 g smör
2 dl mjölk
Glasyr och garnering:
300 gram florsocker
6 msk smält smör
2 tsk vaniljsocker
6 msk kallt kaffe
3msk kakao
6 msk smält smör
2 tsk vaniljsocker
6 msk kallt kaffe
3msk kakao
Kokosflingor
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
- Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
- Smält smöret och blanda det med mjölken rör ner det i smeten.
- Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka.
- Låt svalna.
- Blanda ihop alla ingredienser till glasyren till en jämn och slät smet.
- Bred detta över den fortfarande ljumna kakan.
- Strö över kokos.
- Låt svalna helt och skär sedan i rutor. Funkar utmärkt att frysa, lägg då bakplåtspapper mellan lagren.
En klassiker man aldrig tröttnar på! Bra tips om man vill frysa ner dem.
SvaraRaderaJag inser att jag borde börja baka mer när jag är här inne och tittar. Det ser fantastiskt gott ut!
SvaraRadera