onsdag 13 oktober 2010

Marshmallowsfluff

Blev så så sugen på att göra ny Marshmallowsfluff idag, ni vet det där marshmallowsfluffet man kan köpa på burk  tex ICA, blir betydligt billigare att göra det själv och då jag kör det i min köksmaskin med en stor ballongvisp så sköter sig ju vispningen så gott som själv :-) hur smidigt som helst. Tänkte använda en del av det till frosting till cupcakes och kanske som fyllning när jag gör nya Whoopie pie.  Receptet på Marshmallowsfluff hittar ni här . I Danmark brukar man få det här som topping på glassen när man köper kulglass i glasskiosken, Guf heter det då och det är himla mumsigt att ha det ovanpå glassen :-) , där kan man få det i olika färger och smak, tex jordgubbsguf.

14 kommentarer:

 1. Attans vad bra tips, det tar vi genast till oss. Och vet du, det är inte klokt, men vi hade båda totalt glömt bort att det är detta de har på glassen tillsammans med sylt, i K-hamn (och övriga Danmark för den delen). Gissa om vi kommer att göra vaniljglass med flufftopping på fredag!

  SvaraRadera
 2. Åh, jag minns när min kompis hade köpt med sig marshmallowfluff från USA när vi var små. Jag blev helt frälst! Min lycka var gjord när det sen efter ytterligare massa år kom till B&W i min hemstad! Föråt mig nästan på det! Nu var det längesen jag åt det dock! Lätt dags att få i sig lite sånt!!!!

  SvaraRadera
 3. Är det DET som är Guf?! Jag åt detta i danmark på glassen o frågade vad det var o han sa att det var "typ som smält marshmallows" så en liten hum hade jag iaf xD

  Gud vad gott det ser ut, man vill bara doppa ner hela huvet, haha!

  SvaraRadera
 4. goooodness gracious, jag älskar ju marshmallow fluff! och jag har inte haft en endaste liten tanke på att man kan göra det själv! hurra!!

  SvaraRadera
 5. Jag har inte hunnit testa detta än, men måste göra det. Låter otroligt gott.

  SvaraRadera
 6. DE ser riktigt gott ut men jag har aldrigt gjort de haha

  SvaraRadera
 7. Åh, är det DET de har på glassen i Danmark? Jag åt rosa sådant fluff i Skagen när jag var liten, och har haft romantiska rosa drömmar om det där fluffet ända sedan dess!

  SvaraRadera
 8. Coolt med eget fluff, jag köpte en burk på ICA för någon vecka sedan men har ännu inte provat det, om det faller i god jord är det ju kanon att göra det själv!

  SvaraRadera
 9. Håkan och Anki: Kan tänka mig att ni längtar till fredag då :-) , får nog ta och testa fluffet på jordgubbsglassen jag gjorde idag

  Sandra: Förr köpte jag ofta det på burk, var så gott att äta, toksött, men det passar mig :-)

  Lotte: Himla gott, kommer ihåg att de stod och vispade massa guf i glasskiosken

  Erika: Riktigt mumsigt, väldigt sött, inget man äter mängder av

  Sana: Testa det, tokgott, finns en hel del kakrecept där man kan använda marshmallowsfluff

  Helena: Jupp, liknar allt Gufet i Danmark, iallafall det vi åt :-)

  Mumsigheter: Jupp det blir billigare att göra eget och det blir mer också, går att frysa in

  SvaraRadera
 10. Åh, vad bra med recept på marshmallowsfluff. Finns ju inte riktigt att köpa överallt.
  Så det här ska provas :-)

  SvaraRadera
 11. Oj, jag har inte haft en tanke p åatt det går att göra sådant själv! Spännande, det skall jag definitivt testa!

  SvaraRadera
 12. Marshmallowsfluff är ju bara så gott :-)

  SvaraRadera
 13. För nåt år sedan när jag var i Danmark köpte jag Jordgubbs Guf på bakavdelningen i geleform. En sorts gele som man sedan vispade till fluff. Superläckert men jag vet inte om det fortfarande finns. Var precis samma som man får på glassen, dessutom var det inte specieltt dyrt! Fast hemgjord är nästan ett strå vassare!

  SvaraRadera
 14. Linda: Testa det, själv är jag bortskämd med att det alltid funnits på ICA när jag behövt det

  Filippa: Testa gärna, blir söt och gott :-)

  Matbloggen: Jupp tokgott för en gottegris som mig :-)

  Sanne: Ja hemgjord är alltid lite godare det :-)

  SvaraRadera