söndag 17 oktober 2010

Marshmallowsfrosting

Denna goda och lättarbetade frostingen hittade jag inne hos Sockerrus , man kan ju blanda i tex kakao eller valfri sylt om man vill ha en annan smak på frostingen.

150-175g smör, rumsvarmt
4-5 dl florsocker
1 burk marshmallowfluff
3 msk marsanpulver
1/4 tsk vanilj pulver

Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienser till en smidig frosting

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Låter väldigt väldigt gott. Några frågor från en nybörjare. Du skriver 1 burk marshmallowfluff, utgår från att det bara finns en storlek på denna burk?! Och ungefär till hur många cupcakes räcker denna sats med frosting? Hur länge kan man spara frosting i kylen? Går det att frysa in?

  Tack för en trevlig och inspirerande blogg!

  SvaraRadera
 2. det räcker nog till 12-16 normalstora cupcakes, det beror liksom på hur stora muffinsformar du använder och hur mycket frosting du spritsar på.

  Jag har bara sett en storlek på marshmallowsfluffburken i affären, men jag använde min egna hemmagjorda fluff och då tog jag 213 gram vilket motsvarar mängden i en köpt burk.

  Tror säkert den håller 1 vecka i kylen, har inte testat det heller då frostingen tog slut fort :-), har du den in kylen stelnar den och du kan behöva låta den vara i rumstemperatur en stund för att den skall bli mer lättspritsad.

  Jag har inte fryst in just denna fluff så jag vet inte hur den blir, men jag har fryst in liknade frosting och det har fungerat bra, då brukar jag frysa den i en spritspåse.

  SvaraRadera
 3. Hej! Äntligen en lösning på dekor för cupcakes! Men jag ser att du skriver att du använder egen hemmagjorda fluff. Hur har du gjort den?/Christina

  SvaraRadera
 4. Här kommer recept på hemmagjord fluff :-)
  http://cupcakesfluffan.blogspot.com/2010/08/marshmallows-fluff.html

  SvaraRadera