Testade i helgen att spackla min födelsedagstårta med en härligt fluffig vit marängkräm, den var verkligen supergod och mycket lättarbetad. Jag halverade detta recept då jag bara skulle spackla 1 tårta, men det går att frysa marängkrämen. Helt klart en ny favorit.
till ca 2 tårtor
4 äggvitor
3 dl strösocker
Saft från en citron, jag tog 2 msk pressad citron på flaska
350-400 g saltat smör, rumsvarmt
Gör så här:
4 äggvitor
3 dl strösocker
Saft från en citron, jag tog 2 msk pressad citron på flaska
350-400 g saltat smör, rumsvarmt
Gör så här:
- Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en rostfri bunke. Jag använde min bunke som tillhör köksmaskinen.
- Vispa marängen kraftigt över kokande vattenbad tills den får en temperatur på ca 65 grader. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.
- Ta av marängen från värmen och vispa med elvisp på hög hastighet tills den svalnat. Jag använde ballongvispen på min köksmaskin.
- Tillsätt smöret, lite i taget, under långsam vispning.
- Låt den eventuellt stå i kylen en stund för att stelna, jag tror min stod i kylen 10 minuter, men det går utmärkt att använda den med en gång.
Later sjukt gott!!
SvaraRaderaSmaskigt! :)
SvaraRadera