onsdag 27 juli 2011

Kokos och apelsinkakor

Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Detta är ett recept på sockerfria småkakor men det går lika bra att använda vanligt strösocker. Som sötningsmedel, strö  finns tex Hermesetas som funkar fint att baka med och vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap.Använder man någon av dessa två så får man se efter hur mycket man bör använda då de är sötare än vanligt socker.  Men som sagt vanligt strösocker funkar lika fint.

Kokos och apelsinkakor
Receptet säger 60 stycken, men jag fick absolut inte så många.

200 gram smör
1 dl sötningsmedel, strö eller vanligt strösocker
4 dl vetemjöl
1 apelsin, finrivet skal
1 dl riven kokos + till garnering

Gör så här:
  1. Vispa ihop smör och sötningsmedel/socker med elvisp.
  2. Arbeta in mjöl, kokos och apelsinskal med händerna.
  3. Arbeta snabbt ihop till en deg och forma till en rulle på ca 4 cm i diamter, rulla i kokos.
  4. Linda in den i bakplåtspapper och lägg den i kylskåpet i ca 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Skär upp 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

6 kommentarer: