Muffinsmet:
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 gram smält smör
Glasyr:
200 gram florsocker
4 msk smält smör
2 tsk vaniljsocker
4 msk starkt kaffe
2 msk kakao
Kokos att strö över
- Vispa ägg och socker ljust och fluffigt.
- Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner det i äggsmeten.
- Blanda försiktigt ner de smälta smöret, det skall ha svalnat och mjölken.
- Häll i muffinsformar och grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
- Blanda ihop alla ingredienser och bre detta över muffinsen medan de fortfarande är varma, strö över kokos.
Gu vad smart att göra dessa goda kärleksmums som muffins!! Ett tips som jag kommer använda direkt! Tack! :)
SvaraRaderaRiktigt bra tips och vilka söta formar du använt! kram
SvaraRaderaGud vad sött det blev att ha kärleksmumsen i de formarna! Supergulligt!
SvaraRaderaBrukar me göra dessa i muffinsformat ibland. Men jag måsta fråga, hur blir det att frysa, i de söta formarna? Vanliga formar funkar ju bra, men har funderat på om dessa "tjocka" formarna blir konstiga när man fryser dem!
SvaraRaderaVad gott. Har faktiskt aldrig gjort kärleksmums/snoddas/mockarutor själv, men ätit det många gånger hos andra och det är ju så gott. Vad fina de blev i de där formarna.
SvaraRaderaSmart idé, enkelt att ta upp några bara från frysen. Tjuvsvarar på frågan om att frysa i formarna, det funkar bra, har fryst muffins i exakt dom formarna i sommmar utan problem. Eller kanske nån annan tycker annat? Hoppas det är ok att jag svarade :)
SvaraRaderaAnnica: Det är kanon att göra i muffinsformar om man vill frysa dom, så mycket enklare att ta fram
SvaraRaderaCarolina: Tack, har köpt formarna på Åhlens
Ida: Tack
Sanne: Har ännu inte testat att tina upp muffinsen, men Sarah har fryst och tina upp och skrev att det fungerar utmärkt, verkligen tur det,hade inte varit kul om muffinsformarna blivit blöta eller nått sånt när man tinar upp dom
Erika: Tack, himla gott, blir så gott med chokladkrämen på, går ju fort och lätt att göra dessa muffins
Sarah. Tack för att du svarade på frågan, har själv ännu inte testat att tina upp muffinsen, bra att det fungerar, hade inte ens tänkt tanken att det inte skulle gå bra :-) , tur att de inte blir blöta eller så
Vilka trevliga formar du hade hittat. Det här verkar vara ett väldigt gott recept. Måste provas.
SvaraRaderaMatpolisen: tycker absolut du skall testa receptet :-)
SvaraRaderaVilken perfekt muffin, allt gott i en :D
SvaraRaderaÅh här var en massa jag bara måste testa..Ska ha barn i huset i helgen så det får bli en massa bakande igen:)
SvaraRaderaKärleksmums är en av mina favoritkakor också och de var ju väldigt fina som muffins!
SvaraRaderaVilka fina muffins, kärleksmums har följt mig sedan barnsben, en stor favorit även hos min karl på kvällarna framför tv:n. =)
SvaraRaderaNu måste jag söka såna där fina formar åxå! =)
Helena:Mycket mumsigt :-)
SvaraRaderaChili: Alltid kul att baka med barnen, hoppas du hittar något gott här på bloggen som ni kan baka
Helena: Ja det är så goda, chokladen och glasyren ihop
Emma: Formarna finns på Åhlens, får nog ta och åka dit snart och se vad de fått inför kul nya muffinsformar nu inför hösten, mamma bakade ofta kärleksmums när vi var barn
Hej och tack för din kommentar på min blogg. Jag ska prova valnötter tillsammans med äpple i brödbaket nästa gång. Jag älskar också dessa.
SvaraRaderaFick höra att alla nötter/mandlar och frön ska man blötlägga i 6 timmar och sedan torka i tex en svamptork igen. Då får de mycket godare och sprödare smak. Det ska jag också prova :). Äppelskalaren tror jag heter "Anna" i någon upplaga. Du kan ju söka på det. Lycka till!
gud vilka fina formar!!
SvaraRaderaBagarbertan: Det måste jag testa att blötlägga nötterna, fast jag har ju iofs ingen svamptork :-)
SvaraRaderaEmelie: Jo dom är fina formarna, finns på Åhlens
Väldigt fint gjort! :) Ser jättegott ut.
SvaraRaderaDarksess: Tack, blev himla gott
SvaraRaderaHittade detta recept (några år senare hehe) och det låter ju supergott men jag måste fråga, funkar det om man gör som i en muffinsmaskin? Eller är det bäst med ugn? :)
SvaraRadera