500 gram mjölk , 3%
75 gram jäst
750 gram vetemjöl special
50 gram rumstemperat smör
15 gram havssalt
Gör så här:
- Blanda alla ingrediser och arbeta degen i hushållsmaskinen i 10 minuter. Låt vila i bunken i 30 minuter.
- Dela degen i 15 bitar, rulla till runda eller avlånga bollar. Pensla med vatten, ägg eller sirap och doppa dom i sesamfrön och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Lägg över en bakduk.
- Låt dom jäsa till dubbels storlek i c:a 1 1/2 timme i rumstemperatur. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
- Grädda mitt i ugnen i c:a 10 minuter.
- Låt svalna under bakduk på galler och de bör frysas in samma dag.
Ser jättegoda ut. Sesamfrön är väldigt gott på bröd tycker jag.
SvaraRaderaDu har kört en del mejeriprodukter i dina bröd - vilket jag inte har gjort så mycket.
SvaraRaderaVilken påverkan har det på bröden, tycker du?
Hälsar sign. "Nyfiken i en strut"
:D
/Martin
martinbakar.blogspot.com
Å vad goda de ser ut! Jsg måste verkligen börja baka mer bröd, det är ju mkt godare än köpt!
SvaraRaderaerika: Första gången jag använder just sesdamfrön, blev mycket gott, brukar ju annars använda vallmofrön
SvaraRaderaMartin: Inbillar mig att det blir saftigare då :-) nu när man inte använder surdeg och sedan har jag haft mejeriprodukter som datumet gått ut på så därför har jag passat på att baka en del bröd med yoghurt och filmjölk, bakade ett äpple-filmjölks-valnötsbröd nu ikväll som blev himla gott.
Bakmammorna: så kul att baka eget bröd och testa nya recept, vi köper aldrig bröd längre, jo hamburgebröd/korvbröd köper vi förstås, det får jag nog ta och baka eget det med :-)
Ser gott ut!
SvaraRaderaJa den va jättegod, det får du testa. =)
SvaraRaderaBröden ser jättegoda ut. Kanske ska prova, har lite jäst kvar. =)
Ser underbart goda ut, själv suger jag på brödbak...
SvaraRaderaHelena: Tack
SvaraRaderaJohanna: Testa gärna, himla gott att äta till middagen
Mumsighter: Tack