Trots att sommaren nu verkar vara över och hösten är på väg så har inte glassen slutat att tillverkas här i huset, glass äter man ju året om :-) , till jul får det nog bli lite saffransglass och pepparkaksglass. Men just idag blev det mumsigt blåbärsglass med vit choklad, hur gott som helst. Kan nog vara ännu mumsigare med bitar av vit choklad i.
1 dl strösocker
5 st äggulor
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
200 gram vit choklad
200 gram blåbär
1 dl vit baksirap
5 st äggulor
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
200 gram vit choklad
200 gram blåbär
1 dl vit baksirap
Gör så här:
- Vispa äggulor och socker riktigt fluffigt.
- Sjud mjölk och grädde, dra från värmen och låt chokladen sakta smälta i gräddblandningen
- Häll chokladgräddmjölken över äggulevispet och sjud ett par minuter under omrörning tills det tjocknar, tills glassmeten blir runt 82-85 grader.
- Kyl glassmeten i kallt vattenbad, låt gärna glassen mogna i kylskåpet under natten.
- Koka blåbär med vit sirap ett par minuter, mixa blåbären med en stavmixer till en fin pure.Låt blåbärspurén bli helt kallt.
- Följ sedan instruktionerna på din glassmaskin. Utan glassmaskin:Häll glasskrämen i en form och ställ in i frysen. Rör om var tjugonde minut och frys 3-4 timmar
Åh så gott!
SvaraRaderaJag ska prova att göra glassen med vita chokladbitar i.
SvaraRaderaKlart man kan äta glass även när det blivithöst. :-)
SvaraRaderaLåter jättegott med blåbär.
Håller med, glass kan man äta året runt!
SvaraRaderaDenna lät också väldigt god! Din glassmaskin jobbar verkligen för högtryck ;)
Glass verkar vara din melodi, o denna ser supergod ut som vanligt!
SvaraRaderaHjälp vad gott det ser ut! Vilken superhärlig färg!
SvaraRaderaBlåbär och vit choklad är en superkombination! Glassen ser underbart god ut!
SvaraRaderaMaria: Mumsigt :-)
SvaraRaderaMatpolisen: Nästa gång blir det hackad vit choklad i, kändes som om det saknades liksom
Erika: jupp glass går att äta på hösten :-)
Annica: Ja glassmaskinen är väl använd här hemma :-)
Sanne: Älskar glass :-D
Ida: Ja det blev verkligen en härlig blå färg på den
Helena: mycket mumsigt
Ser otroligt gott ut!
SvaraRaderaJag håller med, glass passar verkligen året runt.
Det där receptet måste jag verkligen spara undan! Ser supergott ut! Tack!
SvaraRaderaSlickepott: Mycket gott, jupp man kan allt äta glass året om, skall bl kul att göra lite julinspirerad glass till jul, men dit är det långt :-)
SvaraRaderaMillan: testa gärna receptet, men tror allt det bli ännu godare med chokladbitar i också
SvaraRaderaJust nu står denna glasssmet i frysen hos mig, jag tillsatte hackad vit choklad, pecannötter och några färska hela blåbär i smeten också :) Kommer bli smarrigt tror jag (har redan provsmakat;)) Trevlig lördagskväll från en bloggläsare i örebro =)
SvaraRaderaAnonym: Vad gott det låter med vit choklad och nötter i också, kände att ja saknade något som tex choklad i glassen, men pecannötter måste jag också ta och lägga i, låter hur gott som helst.
SvaraRadera