100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel, grovhackad
100 gram vit choklad, grovhackad
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och häll över i en bunke och rör ner äggen.
- Blanda de torra ingredienserna med sötmandel och vit choklad och vänd ner det i bunken.
- Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
- Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
- Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallna
Mmm, så gott det ser ut och låter! Härlig bild också =)
SvaraRaderaJag brukar också baka dessa med saffran, visst börjar man känna sig lite sugen redan nu. Men det var en bra idé med vit choklad, det ska jag testa. Bakar dem med kardemumma ibland med det är också väldigt gott.
SvaraRaderaBrukar inte gilla vit choklad, tycker det är för sött, men dessa skorporna låter riktigt goda. Ska nog ge den vita chokladen en chans till!
SvaraRaderaMmm så gott, som biscotti kan man kanske säga?
SvaraRaderaMmm! låter underbart gott med vit choklad i skorpor!
SvaraRaderaDet det måste vara gott med vit choklad i. Allt är gott med vit choklad enligt mig!
SvaraRaderajag brukar också baka saffransskorpor! det är så hiiiimla gott!
SvaraRaderaMums... ser jättegoda ut. Jag brukar också göra saffransskorpor till jul, längtar tills det är dags igen. Gjorde med rivet apelsinskal i sist, det blev jättegott... fast jag fick inte så många själv eftersom det var en present. :-)
SvaraRaderaHanna: Tack
SvaraRaderaKaksmulan: Kan tänka mig att det blir himla gioda med kardemumma, det måste jag testa, hade ju tänkt baka lite mindre söta vanliga skorpor med just kardemumma.
Sanne: Blir lagom med vit choklad i dessa tyker jag då det blandas ut med mandeln och så
Johanna: Visst är det samma som biscotti :-)
Annica: Mycket gott :-)
Helena: Håller med dig, allt med vit choklad är mumsigt :-)
Charlotta: Ja saffransskorpor är så himla gott
Erika: Hade faktiskt funderat på att testa med just rivet apelsinskal kombinerat med mörk choklad
SvaraRaderaLåter gott!
SvaraRadera/Martin
martinbakar.blogspot.com
Mmmm låter mumsigt. Jag brukar göra med saffran på hösten/vinter och har tänkt att testa annat också, men så bli det inte av...kul att det funkade med annat!
SvaraRaderaDe ser underbart goda ut, det blir kanske till att prova en dag!
SvaraRaderaMartin: Riktigt sött och gott :-)
SvaraRaderaMaria: Riktig goda med saffran i också, det får det bli många av till jul :-)
Z: gör det, det är riktig mumsigt
Du kan skicka de där till mig och baka nya istället hihi ;) riktigt gott de ser ut !
SvaraRaderasana: skall genast skicka några :-) , ja det vore bra om man kunde skicka lite smakprover via posten till varandra, du gör ju alltid så mycket gått :-)
SvaraRaderaOm jag baka skorpor jag ska skicka till dig för att prova det blir bra ide' tycker jag ;) ska vi göra så!!
SvaraRaderaSana: Kanonbra ide :-)
SvaraRadera