Som ni alla kanske märkt så gillar jag drömmar, har
blivit en del olika smakvarianter här på bloggen
:-)
, idag blev det en med nötsmak, himla gott, lite sandigare än vanliga drömmar
och jag vet inte om jag mätte fel för jag fick först en för smulig deg som inte
gick att forma till bollar. Efter att jag tillsatt lite mer smör blev det en
perfekt smet och perfekta drömmar
:-) ,
själv brukar jag ta 150 gram smör när jag gör drömmar på 5 dl mjöl och här är
ju 4 dl mjöl + 1 dl hasselnötsmjöl så det borde bli det samma.
Ja, jag hade hasselnötsmjöl hemma så jag tog
det istället för att mala nötter, det är ju färdigmalda nötter
himla praktiskt :-)
Nötdrömmar
50 st:
100 g smör , rumsvarmt
3 dl strösocker
1 dl rapsolja
1 dl malda hasselnötter
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
hasselnötter till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Rör ihop smör och socker till en smidig smet, jag
använder elvispen.
- Tillsätt oljan under
omrörning. Vispa tills det blir en ljus smet.
- Blanda samman nötter,
hjorthornssalt och mjöl, och rör ner i smeten.
- Forma bollar och lägg på en plåt
med bakpapper.
- Tryck fast en nötkärna i varje och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Ställ
ugnsluckan lite på glänt de sista 5 minuterna (Jag brukar då sätta en vanlig
matkniv mellan ugnen och ugnsluckan), detta gör jag för att vädra ut ammoniakdoften som blir när man gräddar kakor som innehåller hjorthornssalt.