Pina Colada cupcakes
8-10 stycken
100 gram smör, rumsvarmt
1/2 dl kokosmjölk, krämiga varianten
11/2 dl strösocker
2 ägg
1 dl kokos, riven
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk Malibu kokosrom
Ananasringar, i bitar
Topping:
50 gram smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
1-2 msk Malibu kokosrom
Ananasbitar
Kokosflingor eller hyvlad kokos
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, kokosmjölk och socker till en luftig smet.
- Vispa i äggen, ett i sänder.
- Rör ner kokos och vetemjöl som du blandat med bakpulver. Rör ner Malibu.
- Ställ pappermuffinsformar i en muffinsplåt.
- Fylld dom till 3/4 delar och stick ner en bit ananas i varje form.
- Grädda cupcakesen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kontrollera med en sticka att de är klara.
- Låt svalna under bakduk.
- Vispa ihop ingredienserna till toppingen. Spritsa på varje cupcakes, strö över lite kokosflingor och garnera med en bit ananas.
Ojojoj, livsfarligt gott ju:)
SvaraRaderaVilka goda cupcakes.Friskt och gott med anansen!!
SvaraRaderaÅh, vilka goda cupcakes!
SvaraRadera