Fick en så fin sommarpresent från den gulliga Elisabet på
FikaMera, ni kan tänka er att jag blir glad då jag verkligen tokgillar IB Laursens rosa tårtfat, tycker det är så fint, ja det är all deras porslin, har sedan tidigare deras
tårtfat i glas, som används flitigt. Fick även en fin
slickepott i rosa från Rice, lika fin den, slickepottar kan man aldrig ha för lite av och kul med en extra fin sådan. Gå gärna in på
FikaMeras hemsida, de har så mycket fint och ni har väl inte missat att Elisabet har en utlottning på
Facebook. Ja tack en än gång Elisabet för den fina sommarpresenten.
Ja jag måste ju inviga tårtfatet :-), så här mitt i veckan fick det blir något busenkelt som toscakaka, så tokgott, det är glasyren som gör hela kakan och trots att jag gjorde 1,5 sats av glasyren så blev det för lite tycker jag, nästa gång blir det dubbelt upp av den härligt knäckiga glasyren.
Toscakaka
125 g smör
2 dl strösocker
3 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk mjölk
Glasyr (nästa gång blir det dubbelt av glasyren)
75 g smör
3 msk strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
50 g mandelspån
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Vispa smör och socker poröst.
- Rör ner äggen ett i taget och sedan mjölet blandat med bakpulvret.
- Blanda ner mjölken och häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min.
- Smält smör i en kastrull och rör ner socker, mjöl, mjölk och mandelspån och låt blandningen sjuda ca 1 minut.
- Fördela glasyren över kakan när den gräddats 25 min.
- Grädda kakan lite högre upp i ugnen ytterligare 10–15 min tills glasyren får en gyllengul färg.
- Låt kakan svalna i formen.