E
n mycket god tårtbotten som passar perfekt ihop med tex chokladfluff, bananmousse, kokosmousse, passionsfruktmousse. Blir en botten som inte går att dela på mitten så vill man ha en hög tårta med flera olika fyllningar så får man baka flera stycken istället. Tro mig :-) jag har försökt att dela på den, jag gjorde en högre botten genom att grädda den i 16 cm form istället för 23 cm form, ja inte gick den att dela utan att falla sönder, men jag fick efter lite pusslande ihop tre bottnar ändå. Den smakar precis som kokostoppar och blir himla saftig. Botten passar fint som grund i en moussetårta där man tex har ett eller flera lager mousse ovanpå kokosbotten. Receptet kommer från boken Nyttigheter och njutningar.
1 dl (2 st) ägg
85 gram (1 dl) strösocker
140 gram kokosflingor
60 gram (4 msk) mjölk
30 gram mjölkchoklad, hackad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter, 6 cm hög. Bröa med kokosflingor.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Koka upp mjölken och häll i kokosflingorna och låt detta svälla några minuter.
- Blanda ner i äggvispet och tillsätt den hackade chokladen.
- Häll i tårtformen och baka i ca 15 minuter, tills den blivit gyllenbrun, den skall bli lite seg.
Låter supergott - och är ju samtidigt glutenfri! Man kan säkert använda muscovadosocker också?
SvaraRaderaSkall man fylla den just innan servering, som med marängbotten, eller håller tårtan ihop om man pysslar ihop den nån dag på förhand?
Vilken härlig blogg du har! =)
//Pamela
Den blir mer som kokostoppar i konsistensen, inte som maräng, vet dock inte hur den blir om man fyller den dagen före, samma dag är inga problem, några timmar innan, tack för att du gillar min blogg,
SvaraRadera