tisdag 29 september 2015

Mazarinrutor


Om man inte orkar hålla på att trycka ut masa deg i små folieformar för att göra mazariner är denna kaka minst lika god, en klar favorit på kakbordet.  Den blir så saftig och tokgod och dessutom är det så mycket smidigare och enklare att baka mazariner i långpanna istället för i mazarinformar. Det blir minst lika  god då även denna kaka består av mördegsbotten, mazarinfyllning och glasyr. Nu när det finns färdig mandelmjöl så är det verkligen busenkelt att göra denna kaka, har tyckt det varit lite tråkigt innan när jag var tvungen att skåla och mala 300 gram mandel, ja idag var det bara att mäta upp 300 gram mandelmjöl istället, kunde inte bli enklare liksom. Nu skall ju glasyren inte vara knallrosa :-) , det råkade bara bli så när man inte tänker på att pastafärgen är så himla koncentrerad och dessutom råkade jag välja den extra röda pastafärgen istället för rosa, ja så kan det gå ibland :-.

Mazarinrutor
35-40 st

Mördeg
400 gram margarin
8 dl vetemjöl
2 dl florsocker
2 st äggulor

Fyllning

300 gram skållad, mald mandel eller färdigt mandelmjöl
6 st bittermandlar
3 dl socker
200 gram smält margarin
4 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
6 st ägg


Glasyr
4 dl florsocker
1 st saften citron
röd karamellfärg eller pastafärg

Gör så här 

  1. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen och låt den vila kallt i kylen en stund. 
  2. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
  3. Tryck ut mördegen i en smord långpanna, den vanliga standardstorleken, tror den är 30x40 cm och bred ut fyllningen över mördegen. 
  4. Grädda i nedre delen i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter. Passa den så att ytan inte blir för mörk, lägg i så fall ett bakplåtspapper över.  
  5. Blanda ihop florsocker och citronsaft och späd eventuellt med kallt vatten till en lagom glasyr och färga den svagt rosa med karamellfärg. 
  6. Bred ut detta över den kalla kakan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar