Deg:
200 g smör, rumsvarmt
7 dl mjöl
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g smör, rumstempererat
5 ägg
Fast hallonsylt/marmelad
Glasyr:
200 g florsocker
1 msk citronsaft
0.25 dl vatten
Ev sylt
- Gör degen: Blanda det rumstempererade smöret med de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och sätt dem i kylen.
- Sätt ugnen på 175 grader och gör sedan fyllningen.
- Blanda mandelmassa och smör till en slät och smidig konsistens, tillsätt äggen ett i taget. Lägg lite smet i botten på mazarinformarna, lägg i lite hallonsylt och fyll sedan på med mera mazarinsmet, fyll till 3/4.
- Grädda i ugn i cirka 10 minuter tills de fått fin färg.
- Låt svalna och ta dem sedan ur formarna.
- Bred på ett tunt lager god sylt och ett lager glasyr av florsocker och vatten.
Mazariner är så goda!
SvaraRadera