fredag 24 maj 2013

Rabarbergrottor

Gjorde rabarbersylt igår och vad passar då inte bättre än att göra lite rabarbergrottor, så gott och går snabbt och lätt att göra. 
 
Rabarbergrottor
20-25 stycken
 
200 gram smör   
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Fyllning
1 dl rabarbersylt, tror dock inte jag använde så mycket.
 
Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman alla ingredienser till en deg,  gärna i matberedare. 
  3. Dela degen i 20-25 lika stora bitar. Vägde mina till 20 gram styck.
  4. Rulla varje bit till en boll och lägg dom i småbrödsformar, jag lägger formarna i en minimuffinsplåt för att förhindra att de flyter ut åt sidorna. 
  5. Gör en fördjupning i varje boll, jag använder mig av en fingerborg, då blir det lagom stort och jämnt hål. Lägg i en klick sylt i varje hål.    
  6. Grädda dom i 175 grader i ca 15 minuter.

2 kommentarer:

  1. Låter spännande! Ännu ett sätt att använda rabarberna till, låter lagom sött! Tack för tipset :-)

    SvaraRadera