fredag 22 februari 2013

Havrekakor

Bakade lite härligt goda havrekakor idag, fast jag är inte helnöjd, letar efter ett recept som ger lite mer sprödare kakor, , men de här var himla goda de med.Kanske man skulle testa med lite mindre mjöl och havregryn i degen. Gjorde dessa framförallt för att kunna smula ner i min äppelglass och äppelkaksglass :-). Saknar verkligen min systemkamera, märker hur mycket sämre bilder det blir med min gamla kompaktkamera, framförallt när jag tar kort på barnen, så ett nytt objektiv måste snarast införskaffas.

Havrekakor
30-40 stycken
 
200 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt 


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. 
  2. Rör samman smör och strösocker.
  3. Rör ner de övriga ingredienserna och blanda samman till en deg.
  4. Rulla ut degen och dela den i 40 bitar. Gjorde större kakor så jag fick nog runt 30 stycken.
  5. Rulla bitarna till runda kulor och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
  6. Tryck till kakorna med en gaffel. De flyter inte ut..
  7. Sätt in i ugn och baka kakorna cirka 10-15 minuter.

1 kommentar: