fredag 1 februari 2013

DubbelchokladglassAngela som driver och äger Mormor Magdas Därproducerad Glass, i Taberg dvs en glassfabrik håller just nu på att skriva en glassbok, jag och några andra glasstokiga personer hjälper henna att testa några glassrecept. En perfekt uppdrag för mig som älskar glass :-).

Jag hittade till Angelas blogg när jag var på jakt efter nya glassrecept, ganska så snart så avslöjade hon att hon hade en dröm om att starta en glassfabrik, en kul och annorlunda ide, men många har ju drömmar och idéer om att göra något annat med sitt liv men för många stannar det vi en dröm, men Angela vågade verkligen satsa på sin dröm. Det har varit så kul och imponerande att få följa henne hela vägen, från en dröm till att faktisk bli en riktig glassfabrik som går riktigt bra och säljer glass både i sin egen butik och i ett flertal matbutiker.

Här kan du se vilka smarriga glassorter som finns i glassfabriken, har själv ännu inte testat på glassen men hoppas självklart att de snart kommer till en butik nära mig. Hur spännande låter inte Mormor Magdas Poppiga Popcorn dvs Vaniljglass med kolasås och popcorn. Här kommer nu ett himla gott recept på chokladglass som jag testat åt henne, så tokgott och med lagom mycket chokladsmak.


Dubbelchokladglass

3 dl mjölk 3%
2 dl Vispgrädde
2 st ägg
1 1/4 dl socker
4 matskedar kakao
50 gram 70% mörk choklad, grovt hackad

Gör så här:
 1. Häll mjölk och grädde i en kastrull och koka upp detta, ställ det åt sidan. 
 2. Vispa ägg och socker fluffigt. 
 3. Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning. 
 4. Tillsätt kakao. 
 5. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
 6.  Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten. 
 7. För att göra glass i frysen: Blanda ner chokladbitarna. Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar. 
 8. För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin. När den är klar så häller du upp den i en form, rör snabbt ner chokladbitarna och ställ in den i frysen några timmar. 
 
Man kan också göra glassmeten enligt detta tillgångsvägsätt:

Gör så här:
Blanda mjölk och grädde i kastrull och låt sjuda ordentligt på medelvärme medan du rör om (akta så att det inte bränns vid). Blanda ägg, socker och kakao i en bunke, vispa pösigt. Häll över ingredienserna från bunke till kastrull, blanda och sätt in kastrullen i kylen för att svalna, gärna i flera timmar så att glassmeten är  ordentligt kall.  Följ sedan från punkt i ovanstående recept.

4 kommentarer:

 1. så fint du skriver om mig tusen TACK! Ja det känns fantastiskt (men lite läskigt!) att följa min dröm som jag gjort! kram Angela

  SvaraRadera
 2. Hovkonditorn: :-)
  Angela: Har varit/är så kul att följa dig/ kram

  SvaraRadera
 3. herregud va gott det såg ut!

  SvaraRadera