tisdag 5 februari 2013

Solskensorbet

Sorbet hör inte till mina absoluta favoriter, brukar sällan köpa det eller göra sorbet själv, men oj så gott sorbet faktiskt kan vara, den här blev härligt len  med en perfekt balans mellan apelsin och banan, jag fick tag på stora, saftiga och smakrika apelsiner vilket gjorde den riktigt god.Den blev inte alls så där isig som jag var rädd för att den skulle bli. Detta är ett recept som jag testar för Angelas glassbok.Solskenssorbet
4 apelsiner
2 mogna bananer, medelstora
1.5 dl socker
1 dl vatten

Gör så här:

 1. Pressa apelsinerna och häll det och fruktköttet i en kastrull tillsammans med sockret. 
 2. Koka upp detta så att strösockret löser upp sig. 
 3. Mixa bananerna till mos. 
 4. Häll detta i kastrullen med apelsinsaft. Kör med ett stavmixer så att det blir till en slät smet. Är banansmaken för stark, tillsätt lite mer vatten. 
 5. Låt smeten bli helt iskall i kylen. 
 6. För att göra glass i frysen: Häll glassmeten i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar. För att göra glass i glassmaskin: 
 7. Följ instruktionerna för din glassmaskin.  När den är färdig så lägg den i en frystålig burk och frys in den några timmar.

3 kommentarer:

 1. Inget dåligt uppdrag att få testa så många goda glassar. Sorbet gillar jag skarpt, men maken föredrar "vanlig" glass, gärna gräddig variant:)
  /Anki

  SvaraRadera
 2. Apelsin och banansorbet låter så gott!

  SvaraRadera
 3. Det låter som något jag kan inviga min nya glassmaskin med! :) Tack för tipset!

  SvaraRadera