Citronkaka
4 dl kokosflingor
2 dl naturell yoghurt, jag tog med vaniljsmak
Finrivet skal av 1 citron
1 dl färskpressad citronsaft
125 gram smör
4 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
 - Blanda kokosflingor, yoghurt, citronskal och citronsaft och låt detta svälla i 20 minuter.
 - Smörj en kransform på minst 2 liter och bröa med kokosflingor.
 - Smält smöret och låt det svalna.
 - Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
 - Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt kokosblandningen.Rör varsamt till en slät smet.
 - Vänd till sist ner det smälta smöret.
 - Häll smeten i den smorda formen och grädda längst ner i ugnen i ca 45-50 minuter. Prova med en sticka som skall vara torr då kakan är färdiggräddad.
 - Låt kakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den, låt den kallna under formen.
 
Glasyr
50 gram vit choklad
3/4 dl florsocker
1 msk färskpressad citronsaft
Rivet citronskal
Gör så här:
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad eller i mikrovågsugnen.
 - Tillsätt florsocker och citronsaft och rör glasyren slät.
 - Ringla genast glasyren över den kalla kakan. Strö övre finrivet citronskal.
 

Kokos är så gott i bakverk!
SvaraRaderaVäldigt mycket citron i den här kakan! Det låter jättegott, särskilt i kombination med kokos.
SvaraRaderaSå gott det låter, vi är tokiga i citronsmak så det låter som det skulle passa fint!
SvaraRaderaHovkonditorn: Håller med helt och hållet :-)
SvaraRaderafamiljenlallo: Tokgott :-)
Mårtenssons: :-)