onsdag 31 oktober 2012

Kokostoppar med lime

Kokostoppar är så himla gott och här är en variant med lime och för att göra de extra lyxiga så doppade jag dom i choklad, ja till jul får de allt bli lite saffran i dom :-).

Kokostoppar
ca 20 stycken
 
50 g smör
2 ägg

1 1/2 dl strösocker

200 g riven kokos
Rivet skal av 1 lime
Choklad att doppa kokostopparna i, det kanske gick åt 75 gram.


Gör så här:
  1. Smält smöret, låt svalna.
  2. Blanda ner ägg. socker, rivet limeskal och kokos, blanda väl med tex en träslev, men använd inte elvispen.
  3. Låt nu smeten stå och svälla en halvtimme i rumsvärme.
  4. Forma toppar av kokossmet direkt på en plåt med bakplåtspapper, med hjälp av sked och rena fingrar. Fast jag brukar se till att ha i så mycket kokos i smeten att den är lagom kladdig så att det går att forma bollar med händerna som jag sedan lägger på bakplåtspapper och formar till små toppar.
  5. Grädda kakorna mitt i 175 grader varm ugn cirka 12 minuter. Låt svalna på galler.
  6. Smält choklad i mikrovågsugnen och doppa botten på varje kokostopp i chokladen, låt chokladen rinna av ordentligt innan du sätter ner dom på ett bakplåtspapper.
  7. Går utmärkt att frysa.

7 kommentarer:

  1. Så fina och roligt att variera med smaker!

    SvaraRadera
  2. Kokostoppar är något jag inte gör ofta. Med lime låter verkligen gott. Får man komma på studiebesök hem till er? ;)

    SvaraRadera
  3. Så kul att variera smaksättningen i en gammal klassiker, kokostoppar är härligt gott!

    SvaraRadera
  4. Amy : :-), jag här finns mycket kakor så ett studiebesök vore nog bra :-)

    Mårtensson: Visst är det, himla kul att variera dom ibland, även om de är himla goda utan smaksättning

    SvaraRadera
  5. Mumsigt!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  6. Såna här gjordes ofta när jag bodde hemma. Snabba enkla goda och billiga kakor!!!!

    SvaraRadera