fredag 19 oktober 2012

Mannagrynspudding

Gjorde lite mannagrynspudding till lunch idag, barnen gillar det med, så himla mumsigt, egentligen skall det vara russin i, men då jag inte tycker om det uteslöt jag det. Perfekt med tex saftsås eller sylt till. 

Mannagrynspudding
4-6 portioner

1 msk smör
1 liter mjölk
2 dl mannagryn
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 rivna bittermandlar
(1 dl russin)
1 ägg

Gör så här:
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Vispa i mannagrynen.
  3. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter under ständig omrörning, det bränns lätt i botten annars.
  4. Tillsätt salt, socker, vaniljsocker och bittermandel. Blanda ev ner russinen om du vill ha i det och ägget.
  5. Häll smeten i en smord ugnsform och grädda puddingen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. 
  6. Låt svalna i formen.
  7. Serveras med tex saftsås eller sylt.
Receptet kommer från Morberg lagar husmanskost

3 kommentarer:

  1. Hej Hej ! om du är sugen på att baka SUPERGODA Ben&Jerrys cookies så kika in på min blogg där receptet finns :) Ha en superbra dag ! ^^ HaNzA :)

    LÄNK: http://hanza.blogg.se/2012/october/ben-jerrys-cookies.html#comment

    SvaraRadera
  2. ja älskar mannagrynnspudding,och gu de var så länge sen man åt av de.måste nog göra,håller med,russin är inte gott i mannagryn.

    SvaraRadera