onsdag 3 oktober 2012

Kalljästa bullar med Nöt-Créme

Det är knappast någon som missat att det är kanelbullens dag imorgon :-). Vad passar då inte bättre än att baka lite bullar i höstrusket, för regnar det gör det visst varje dag denna höst.  Dessa bullar fylldes med Nöt-Créme, blev himla tokgott det :-). Som barn åt man  klassikern Nöt-Créme på små påsar, nu har det kommit ut en burk på 175 gram fylld med Nöt- Créme, perfekt att baka med :-). Skall även testa den i glass hade jag tänkt.Eller varför inte som fyllning i muffins eller som fyllning mellan 2 mördegskakor.

(Bilden lånad från Nöt-Crémes hemsida)


Bullar med Nöt-Creme
20 stycken

Bulldeg:
25 gram jäst
2 1/2 dl kaffegrädde
2 dl socker
1 ägg
1 krm salt
175 mjukt smör
ca 7 dl vetemjöl special

Fyllning:
1 burk Nöt-Créme a 175 gram

Pensling
1 uppvispat ägg
Hackade hasselnötter

Gör så här:
  1. Rör ut jästen i grädden. 
  2. Blanda i ägg, socker och salt. 
  3. Klicka i smöret och tillsätt det mesta av mjölet. 
  4. Arbeta samman till en smidig deg. 
  5. Låt jäsa under duk 1 1/2 timme.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Kavla ut degen till en rektangel.
  8. Bred ut Nöt-Crémen i ett jämnt lager.
  9. Rulla ihop och skär i bitar.
  10. Lägg i bullformar med snittytan uppåt.
  11. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
  12. Pensla med ägg och strö över hasselnötter.
  13. Grädda i 225 grader, mitt i ugnen i 8-10 minuter.

6 kommentarer:

  1. Nope, inte missat att det är kanelbullens dag imorgon. De där nötcremen åt man i små förpackningar när man var liten.... gott var det och det är säkert mums i dessa bullar!

    SvaraRadera
  2. Åh dessa bullar lät ju väldigt goda :) Är faktiskt inte så förtjust i kanel så då är de bra de finns andra varianter. Tycker också de är bra att de finns de större förpackningarna nu, gjorde ju en tårtfyllning på den ihop med en annan nötblockchoklad som var randig och den blev himla god faktiskt :) (receptet finns i bloggen)

    SvaraRadera
  3. Va roligt att hitta din blogg, många roliga tips har jag hittat! Själv bor jag i Nödinge och önskar att jag hade tid att baka mer...

    Hälsningar
    Kajsa

    SvaraRadera