lördag 17 december 2011

Vit chokladfudge

Just detta recept hade jag tänkt testa redan förra året, blev sugen på att göra just denna fudge för att få en revansch på min smuliga variant och när Remsan intygade att just denna fudge inte blir smulig så måste jag ju självklart testa den. Och den blev perfekt, härligt mjuk och len och ganska så söt :-), en fudge helt i min smak. Den heter egentligen mjölkchokladfudge, men jag tog vit choklad i istället. Ja en helt perfekt fudge.

Vit chokladfudge


3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
100 g vit choklad eller annan valfri choklad, finhackad

Gör så här:
  1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull, koka tills temperaturen är 120˚. Låt en stektermometer ligga i kastrullen. Rör om då och då.
  2. Rör i smör och honung, låt koka ytterligare 2 minuter.
  3. Ta kastrullen från värmen, häll i chokladen och rör tills fudgen blir slät. 
  4. Häll smeten i en smörpappersklädd/ bakplåtspappersklädd  form som är ca 15x25 cm. 
  5. Skär i bitar när den svalnat. Förvaras i kylskåp.

15 kommentarer:

  1. Ser jätte goda ut. Smakar de lite kola?

    SvaraRadera
  2. Vit chokladfudge har jag faktiskt aldrig testat men det ser smarrigt ut!

    (PS. Vill tipsa om en tävling jag har på min blogg där du kan vinna presentkort hos Sockerflingan.)

    SvaraRadera
  3. Visst blir fudgen god! Jag tycker inte om de smuliga varianterna, men denna tyckte jag var såå god. Carola-Mycakes, jag tycker fugden är som en blandning av kola, tryffel och fudge.

    SvaraRadera
  4. Undra om inte jag gjorde en sådan men med mjölkchoklad förra året, men den bara smulade :(

    SvaraRadera
  5. Fudge som är sååå gott! Själv håller jag på med en tomteskumsfugde och jag håller tummarna att det blir gott =)
    Kramkram

    SvaraRadera
  6. åh ser exakt ut som de ja brukar köpa i min godispåse,och de är ju underbart goda
    ha en fortsatt underbar fjärde advent

    SvaraRadera
  7. Har aldrig fastnat för detta med blogg ... men med dessa recept måste jag börja följa din ... haha ... tack för bra recept // J

    SvaraRadera
  8. Det låter perfekt, älskar verkligen fudge så tror att jag ska ta och göra något liknande i veckan som kommer :)

    SvaraRadera
  9. Tack allihopa för era kommentarer, Carola, precis som Remsan säger så blir det en blandning av alltihop, supergott :-) och vardagslyx, funderar på skumtomtefudge till barnen då vi fick en hel låda med skumtomtar gratis från ICA igår

    SvaraRadera
  10. Det ser verkligen gott ut!! Kanske man skulle ta och testa detta recept ;-)

    SvaraRadera
  11. Smakar de som de man köper i lösvikt?

    Min guddotter i Bangkok ÄLSKAR fudge och jag får alltid handla med ett par kilo varje år jag åker dit. Tänkte att jag kanske kunde baka med henne (hon är 10 år) när jag åker dit i vinter igen :)

    Är det väldigt svårt? (Jag är INTE bra på att baka).

    Hälsningar Carro

    SvaraRadera
  12. Hanna: Gör det, så gott :-)

    Carro: Smakar inte riktigt som Lonka, min favorit :-), men de är himla goda ändå, så jag garanterar att hon gillar dessa, inte alls svårt, ha bara med en kökstermometer så du vet när fudgen nått upp till 120 grader

    SvaraRadera
  13. Gud vilken bra konsistens du fick till, min blir för kletig! Nästa gång ska jag prova ditt recept istället :)

    SvaraRadera
  14. Bakeoholic: Mina blev inte kletiga, testa absolut receptet

    SvaraRadera