torsdag 29 december 2011

Chokladpraliner med kolasås och hasselnöt

Gjorde en ny chokladpralin igår igen, det här med temprering av choklad är inte helt lätt, men så är det bara 2 försöket hittills, var denna gång lite förlångsammad med att hälla ut chokladen så att chokladskalet blev lite för tjockt i visa praliner. Fyllde dessa med kolasås och en hasselnöt i varje pralin, så gott :-). Kolasåsen gjorde jag genom att koka en burk kondenserad mjölk i 1,5 timme, då blev den precis lagom rinnig, precis som jag vill ha den, just därför får ni inte se hur pralinen blev inuti, då kolasåsen bara rinner ut då :-)

14 kommentarer:

 1. Nämen ååå, du måste ju visa en bild på hur det ser ut när kolasåsen rinner ut sådär smarrigt och fint :) Så spännande att göra egna praliner, jag har inte riktigt tålamod för att hålla på med temperering, men en vacker dag kanske och speciellt när man får inspiration från andra som håller på med det :) Tack för inspirationen Linda :)

  SvaraRadera
 2. Mums vad fina de ser ut och goda verkar de också vara. Att tempa choklad är inte så lätt även vi som gör det ofta kämpar vissa gånger. Men nu på hösten vintern då det är ganska tort i luften går det bättre än på sommaren då värmen och fuktigheten gör så att chokladen stelnat långsammare. Men du verkar få till det och erkänn att det är hur roligt som helst :-) och så är det ju perfekt att ge bort i present :-)

  SvaraRadera
 3. Vad duktig du är! De här är också väldigt fina!

  SvaraRadera
 4. De ser verklligen proffsiga ut! Har aldrig gett mig på att temperera choklad, men någon gång så ;-)

  SvaraRadera
 5. åh nu skulle jag allt vilja se hur de såg i insidan.låter supergott.och de är bara och googla på temperera choklad,finns många videor där ute.
  Lycka till.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker de ser väldigt fina ut och är också nyfiken på hur de ser ut inuti!
  Tycker det är väldigt kul att du gör gjutna praliner, då jag gör det själv.
  Jag brukar temperera på en marmorskiva och tycker det går smidigt och mycket snabbare än den andra metoden när du rör chokladen i en skål.

  SvaraRadera
 7. Ojoj dem ser farligt goda ut =)
  Kramkram

  SvaraRadera
 8. Tack för era kommentarer :-) , Anna, det är verkligen kul, skulle vara kul med en magnetform så att jag kunde göra mönstrade praliner, Kristin, en marmorskiva är jag allt sugen på att köpa

  SvaraRadera
 9. Så fina de ser ut, proffsigt!

  GOTT NYTT ÅR
  till dej från oss

  SvaraRadera
 10. Låter som riktigt goda praliner o fina var de oxå.
  Gott Nytt År!
  //V

  SvaraRadera
 11. Åh vad det kurrar i magen när jag ser fina praliner. Gott nytt 2012 vill jag passa på att önska dig och din blogg.

  SvaraRadera
 12. Dethär ska jag komma ihåg! Låter otroligt gott.

  SvaraRadera
 13. Tack allihopa för era kommentarer :-)

  SvaraRadera