måndag 12 december 2011

Vit choklad och vaniljfudge

Gjorde lite härlig fudge i helgen, det enda var att den blev lite för smulig för min smak, jag gillar bäst fudge som är mer mjuk och len i smaken och inte smular, men den var himla god för det.  Fast det blir nog allt en till fudge innan jul som inte smular :-). Sökte på receptet på nätet och så att fler än jag fått ett litet smuligt resultat. Ja inte såg min fudge ut som på bilden i tidningen iallafall :-) . Ja och äntligen fick jag köpt flytande vört i helgen, så nu kan jag baka en massa vörtbröd.

Vit choklad och vaniljfudge
cirka 40 stycken

200 g vit choklad
4 dl socker
2 dl vispgrädde
100 g smör
100 g minimarshallows
1 hel vaniljstång


Gör så här:
  1. Forma en låda  av smörpapper, 16x16 cm, vanligt bakplåtspapper funkar fint det med.
  2. Bryt den chokladen i mindre bitar
  3. Mät upp sockret, grädden, smöret och marshmallowsen i en kastrull. Snitta vaniljstången och lägg i fröna och stången i kastrullen.  
  4. Låt blandningen koka upp under omrörning, låt sedan blandningen koka under 15 minuter  eller tills den håller 118 grader. Rör om med jämna mellanrum för att smeten inte skall brännas vid. 
  5. Ta bort kastrullen från plattan och ta upp vaniljstången
  6. Häll ner den vita chokladen i kastrullen och låt smälta med det varma innehållet, rör ihop smeten tills den är slät och utan klumpar.
  7. Häll ner den varma smeten i pappersformen och ställ kylskåpskallt så att det stelnar
  8. Skiva fudgen i fyrkanter när den stelnat.

12 kommentarer:

  1. Mums vad gott =) Imorgon är sista dagen att tävla på min matblogg så kika gärna in där och tävla om presentkort =)

    SvaraRadera
  2. Fudge är gott :-) , gjorde även jag efter detta receptet men med laktosfria varor och mjölkfri choklad, min fudge blev mjuk och lén. Önskar jag kunde göra fudge med kondenserad mjölk men min mage kulle nog inte uppskatta det :-) .

    Åh älskar även jag vörtbröd, har inte provat att baka själv, men springer ofta till ica och köper :-) . Väntar med spänning på massa fler härliga recept och bilder.

    SvaraRadera
  3. Fudge är himla gott! Ja du får göra en icke smulig omgång till :)
    Vörtbröd bakade jag för första gången i helgen, två olika recept blev det och det var lyckat.

    SvaraRadera
  4. Jag älskar fudge, men varför blir den sådär smulig? Det blir mina ibland också, tycker inte om det.

    SvaraRadera
  5. Jag som älskar smulig fudge, det verkar som att det här skulle kunna vara ett bra recept för mig! Synd att det är marshmallows i, annars hade jag provat :) Den ser väldigt god ut i alla fall :D

    SvaraRadera
  6. Fudge är gott! Och med vit choklad och marshmallows i, mums!

    SvaraRadera
  7. Ser fantastisk gott ute =)
    Kramkram

    SvaraRadera
  8. Tack för era kommentarer :-), vet inte varför de blev så smuliga

    SvaraRadera
  9. jag ska pröva detta idag, hoppas att den blir perfekt, tänkte ge bort i julklapp :)

    SvaraRadera