2 av killarna fyller år i april och han som blev 6 gillar inte längre grädde, något han tokgillat innan, så gräddtårtor är uteslutet numera, men kladdkaka ville han ha. Testade en här gjord på mjölkchoklad, blev himla god, kommer garanterat göra denna flera gånger. Perfekt kladdig och len i smaken.
Kladdkaka
125 g smör
200 g mjölkchoklad
3 dl strösocker
2 msk kakao
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¼ dl vetemjöl
Till formen
kokos eller ströbröd
Chokladkräm
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 tsk vaniljsocker
Nonstop eller annat att garnera med
Nonstop eller annat att garnera med
Gör så här:
1. Sätt
ugnen på 175 grader.
2. Smält
smöret i en kastrull och tillsätt mjölkchokladen, bruten i bitar. Rör tills
chokladen smält.
3. Tillsätt
resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
4. Smörj
och bröa en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter.
5. Använd
kokos eller ströbröd. Häll smeten i formen.
6. Grädda
kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
7. Låt
den svalna i formen.
8. Chokladkräm:Koka
upp grädden i en kastrull.
9. Hacka
chokladen.
10. Rör
ner den och vaniljsockret i grädden.
11. Rör
om till chokladen har smält. Låt svalna något. Bred krämen över kakan och garnera gärna med tex nonstop
.