Kärleksmums
ca 30 st
225 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
Glasyr
125 g smör
3/4 dl kakao
1 msk vaniljsocker
½–3/4 dl starkt kaffe, rumstemp
7 dl florsocker
Garnering
ca 1 dl kokos
Ugn 175°
Gör så här
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i smeten växelvis med mjölken och smöret.
- Häll smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper.
- Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min.
- Låt svalna.
- Glasyr: Smält smöret. Ta från värmen.
- Rör i resten av ingredienserna.
- Bred glasyren på kakan.
- Strö på kokos. Låt stelna.
- Skär i rutor.
Tips! Sikta gärna florsocker och kakao innan du rör ner det i glasyren.
Mums! Ha en fin dag!
SvaraRaderaAlltså, kärleksmums är ju så himla gott!! :)
SvaraRadera