Dulce de leche glass med karamelliserade hasselnötter
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk 3 %
1 vaniljstång
6 äggulor
1 dl muscovadosocker, ljust
2 dl Ice-cream Dulce de Leche från Pampas DeliGör så här:
- Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg i stången och fröna tillsammans med vispgrädde och mjölk i en kastrull. Låt detta koka upp och ställ det åt sidan.
- Vispa ägg och socker fluffigt
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Blanda ner Dulce de Leche i glassmeten.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- För att göra glass i frysen: Ta upp vaniljstången ur glassmeten. Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar. Blanda ner de karamelliserade hasselnötterna innan glassen är helt fryst.
- För att göra glass i glassmaskin: Ta upp vaniljstången ur glassmeten. Följ instruktionerna för din glassmaskin. Häll sedan upp den i en form, varva med de karamelliserade hasselnötterna och ställ in den i frysen några timmar.
(receptet kommer från Bara en kaka till)
100 g hasselnötter
0,75 dl råsocker
1 rågad tsk flingsalt
0,25 dl vatten
Gör så här:
- Rosta hasselnötterna i ca 3-4 min i en torr, het stekpanna. Häll över dem på en tallrik.
- Blanda ner råsocker, flingsalt och vatten i stekpannan och rör om. Det kommer att koka upp och bubbla, och färgen kommer att gå från ljust gyllene till bärnstensfärgad. Det brukar ta ca 1-2 minuter.
- Ta sedan av stekpannan från värmen, rör ner de rostade hasselnötterna och blanda snabbt ihop dem, de stelnar fort.
- Häll upp dem på ett bakplåtspapper, platta ut dem något.
- När de stelnat helt grovhackar du dom i mindre bitar.
Mums, så gott!
SvaraRaderaWOW! Här vattnas det ordentligt i munnen! Braiga du!
SvaraRaderaOj, vet knappt vad jag ska säga. Det där fotot är ju bara för läckert!!
SvaraRadera