torsdag 24 januari 2013

Tigerkaka

Tigerkaka är en favorit när det gäller sockerkakor, så gott och busenkelt att göra. Går att byta ut vaniljsockret mot rivet apelsin eller citronskal. 

Tigerkaka
200 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde

2 msk kakao
1 msk vaniljsocker 



Gör så här:
  1. Rör smör och socker poröst.
  2. Blanda ner äggen, ett i taget.t. 
  3. Blanda vetemjöl och kakao och tillsätt detta och grädden..
  4. Lägg ca 1/3 av smeten i en annan bunke, blanda ner kakaon. 
  5. Smaksätt resten av smeten med vaniljsocker.
  6. Häll hälften av den ljusa smeten i en smord och bröad sockerkaksform, häll på den med kako och sedan häller du på resten av den ljusa smeten.
  7. Dra med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende. 
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 1 timme.

3 kommentarer:

  1. Så gott så, mjuka kakor gör vi alldeles för sällan.

    SvaraRadera
  2. Åh, tigerkaka har jag inte gjort sedan jag var tonåring! Ger härlig nostalgi.
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

    SvaraRadera