tisdag 1 januari 2013

Chokladcupcakes med smarrig marshmallowsfyllning och oreofrosting / Oreo Cupcakes

En av mina favorit cupcakes som jag haft med tidigare i bloggen är en härligt maffig  chokladmuffins med en oreokaka i botten, fylld med marshmallowskräm och toppad med en härligt god oreofrosting, helt enkelt tokgott :-) om man som jag tokgillar choklad. Marshmallows fluff finns att köpa på tex ICA, oftast där de utländska produkterna finns, ibland har jag även sett de bland hyllorna för bakingredienser. Eller så gör man egen marshmallows fluff :-) , receptet på det finner ni här


Muffins:
260 gram vetemjöl
125 gram kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
170 gram osaltat smör (fast jag använde normalsaltat)
400 gram ljust muscovadosocker
4 ägg
1 1/2 cup (3,55 dl) filmjölk (använde vaniljyoghurt istället)
24 oreokakor 

Gör så här:
  1. Dela Oreokakorna i två delar, den halvan med den vita fyllningen på lägger du i botten på varje muffinsform, den vita fyllningen skall ligga uppåt mot dig. De andra 24 oreokakhalvorna utan vit fyllning spar du till frostingen. Hur många muffins det blir beror ju på hur stora muffinsformar du använder. 
  2. Sätt ugnen på 175 grader. 
  3. Blanda samman alla torra ingredienser förutom vaniljsockret. 
  4. Vispa smöret mjukt och krämigt, tillsätt muscovadosocker och vaniljsocker och se till att allt blandas ordentligt. 
  5. Tillsätt sedan äggen ett i taget under fortsatt vispning. 
  6. Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med filmjölken/yoghurten och se till att det blir ordentligt blandat utan att överarbeta smeten. 
  7. Fyll muffinsformarna till  3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter, mina tog dock 25 minuter innan de var klara, men det beror ju på hur stora muffinsformar du använder. 
  8. Låt dom kallna på bakgaller under bakduk.  

Marshmallowsfyllning:
226 gram smör
1 1/2 cup, (170 gram) florsocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 cup (4,8 dl) marshmallows fluff

Gör så här:
  1. Blanda samman alla ingredienser till en mjuk fyllning, fyll dina cupcakes med detta, jag använde Wiltons tyll nr 230 för att göra detta. Man kan göra ett hål i muffinsen med tex en äppelurkärnae och sedan fylla hålet med fyllningen.

Oreofrosting:
4,8 dl grädde
4 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
6 msk oreokaksmulor

Gör så här:
  1. Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljsocker. 
  2. Vänd ner oreokaksmulorna i grädden. 
  3. Spritsa på cupcaken och garnera gärna med en halv Oreokaka.

5 kommentarer:

  1. Ja, oreo cupcake är otroligt gott och din ser väldigt lockande ut!

    SvaraRadera
  2. Hej :)
    En riktigt god fortsättning till dig också!, jag hoppas att du får ett riktigt bra 2013!
    Tack snälla för alla tips och råd om glassmaskiner, ser fram emot att få hem en maskin och kunna börja testa olika smakkombinationer ;)
    1000 tack för en superbra blogg! Alltid lika rolig att kika in här och bli inspirerad (och hungrig)
    Ha det superbra nu! Kram Leila

    SvaraRadera
  3. Jag kan motstå allt utom just oreos, får kika med ena ögat. :-)
    Gott nytt 2013! Kram

    SvaraRadera
  4. Livsfarligt goda låter det som att de är:)

    God fortsättning till dej.

    SvaraRadera