torsdag 6 december 2012

Saffransbiscotti


Saffransbiscotti är så himla gott och är ett måste till jul, eller ja till jul tror jag knappast det finns kvar några i burken förstås :-) men vad gör det då det då finns mängder med julgodis.

Saffransbiscotti
Ca 50 st

200 g mandel, grovt hackad
200 g smör
1 1/2 dl råsocker
1 dl strösocker
4 ägg
1 g saffran
2 msk hett vatten
7 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
  1. Rör smör och socker poröst i köksmaskinen.
  2. Tillsätt ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg.
  3. Lös upp saffranet i ett glas med det heta vattnet och blanda ner i äggblandningen.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, hackad mandel och vaniljsocker och rör ner i äggblandningen. 
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6.  Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till längder på ca 30 cm. 
  7. Lägg dem på två bakpapperklädda plåtar. Platta till dem lätt med handen.
  8. Grädda mitt i ugnen 10 min, sänk till 175°C och grädda ytterligare 15 min.
  9. Ta ut och skär längderna i sneda bitar. Lägg sedan bitarna på plåten med snittytan uppåt och låt torka ca 40-60 min i 100°C ugnsvärme.

5 kommentarer:

  1. Dom är beroendeframkallande!!! Så goda så goda!!!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin blogg du har. Jag ska prova många utav recepten :) Va brukar du har för gott på dina biscotti? Hälsningar Caroline

    SvaraRadera
  3. Caroline: Jag äter dom som dom är, de är nästan som kakor :-)

    SvaraRadera
  4. Kan man använda margaron ist för smör?

    SvaraRadera
  5. Anonym: Ja absolut, det går bra med margarin

    SvaraRadera