lördag 8 oktober 2011

Scones med yoghurt

De här scones brukar jag göra istället för "vanliga" scones när jag har turkisk eller grekisk yoghurt hemma. Tycker de blir mycket godare, mer saftigare och mindre torra än vanliga scones, lite mjukare liksom.

Yoghurtscones
8 stycken 

7,5 dl mjöl
0,5 dl vetekross
0,5 dl krossat linfrö
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk honung
2 ägg
4 dl Yoghurt 10 % fet
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Rör ihop ägg, honung och yoghurt. 
  4. Blanda allt till en slät deg utan att knåda för mycket. 
  5. Dela degen i 8 jämnstora bitar. Degen blir kladdig så jag använde mig av en sked för att lägga upp dom på plåtar och mjölade sedan händerna ordentligt och plattade ut dom till c:a 1,5 cm tjocka rundlar. Nagga dom sedan med en gaffel.
  6. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.

8 kommentarer:

  1. Åh, scones är ju så gott! De här kanske man skulle baka till frukost imorgon :-)

    Förresten ett tips! Titta in på min blogg om du är sugen på gratis choklad ;-)

    SvaraRadera
  2. Kan tänka mig att det blir gott med yoghurt i! Jag har nu på senaste tid bakat scones med grädde och de blir så där härligt mjuka och goda :)

    SvaraRadera
  3. Vad gott! Scones är ju aldrig fel till frukost eller brunch!

    SvaraRadera
  4. Mums, vad gott det låter! Kul med ett lite annorlunda recept på just scones, det brukar jag annars köra samma, gamla recept på jämnt! Och visst är det gott, men lite tråkigt :)

    SvaraRadera
  5. Ett nytt fräscht recept på scones, det ska provas! :)

    SvaraRadera
  6. Tack för era kommentarer, i fortsättningen gör jag dom med yoghurt :-)

    SvaraRadera
  7. Men gud vilka goda scones :o) bytte ut 2 dl. Dinkelmjöl mot 2 dl grahamsmjöl, blev jättegott!

    SvaraRadera