Ja ibland misslyckas man allt när man bakar och håller på,men ibland misslyckas man så att det blir riktigt bra istället, så var det idag. Skulle testa detta recept som skulle bli lakritsfudge, tänkte mig sådanadära som finns bland lösgodiset, Lonka, de fyrkantiga lakritsfudgebitarna, himmelskt goda. Ja nu tyckte jag det var dags att göra egna. Men se så blev det inte riktigt. Det blev lakritskola av det istället, så tokgott då jag älskar lakritskola. Vet inte vad jag gjorde för fel, kanske kokade jag den för länge, jag kokade den till 120 grader som man brukar vid fudge. Vad gör de, nu har jag massor med lakritskola istället :-) . Ja ni får testa själva, men jag varnar er, det kan bli kola av det hela istället :-)
Lakritsfudge
3 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
50 g smör
2 msk ljus sirap
7 bitar Kick lakritsgodis (eller 150 gram. 30 stycken av de små som finns bland lösgodiset)
75 g turkisk peppar (valfritt, jag hoppade över detta nu när det blev kola av det)
Gör så här:
- Bred ut bakplåtspapper i en form, 20 x 20 cm.
- Blanda alla ingredienser utom turkisk peppar i en tjockbottnad kastrull och koka upp på låg värme tills sockret har löst sig.
- Höj därefter värmen och koka i ca 7 minuter. Gör ett kulprov.
- Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna till något varmare än fingervarmt. (fast hade jag väntat till fingervarmt så hade kolan stelnat för mycket för att kunnas hälla upp)
- Vispa fudgen för hand i ca 10 minuter. (Fick hoppa över detta nu när det blev kola istället)
- Häll den i formen.
- Krossa turkisk pepparn i en mortel och strö över.
- Låt stelna i kyl och skär i bitar.