Sönerna har hemma ville ha chokladbollar, ja inte lille
Wilhelm förstås :-)
så därför passade jag på att testa ett recept på chokladbollar eller de skall påminna lite om Delicatobollar som jag hittade
inne hos bloggen Bli min jäst. Blev himla goda, hoppade över momentet att doppa
dom i choklad, killarna är otåliga och vill äta dom, sedan så blir det så
kletigt :-),
rullade dom istället i pärlsocker och chokladströssel.
Chokladbollar / Delicatobollar
100 g smör
(rumsvarmt)
0,5 dl råsocker
1 dl florsocker
3 msk starkt kaffe
4 tsk kakao
2 tsk oboypulver
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
Mörk choklad
Kokos/pärlsocker/strössel
Gör så här:
- Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor.
- Vispa smör och båda sorterna socker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet.
- Vispa tills det blandas.
- Tillsätt kakao, oboypulver och vaniljsocker och de finmalda havregrynen.
- Vispa till en fin smet.Ställ in i kylen en halvtimme.
- Tag sedan fram ur kylen och rulla i lagom stora bollar.
- Ställ sedan in dem i frysen i en halvtimme.
- Smält mörk choklad i en skål i micron och rulla bollarna i chokladen.
- Avsluta med att rulla dem i kokos eller pärlsocker.