fredag 22 april 2011

Brownies och Glad Påsk

Bakade lite härliga brownies till Wincent kalas som var förra veckan, de blev så där alldeles lagom kladdiga och smakar mycket choklad. De innehåller inte några nötter eller hackad choklad, men det kan man givetvis blanda ner i smeten om man vill det.  Receptet kommer från boken Lyxiga cupcakes och läckra småkakor - Bakverk från berömda Hummingbird Bakerey i London.


30 gram grovt hackad mörk choklad
3 msk kakao
175 gram smör
325 gram strösocker
130 gram vetemjöl
3 ägg
Florsocker att pudra över

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg choklad och smör i en värmetålig skål ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Låt ingredienserna smälta samman till en slät smet..
  3. Ta bort kastrullen från värmen. Rör först ner sockret ordentligt och sedan mjölet. Tillsätt äggen och rör smeten slät och tjock.
  4. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd bakform på ca 33x25x5 cm.
  5. Grädda i 30-35 minuter eller tills ytan börjar spricka. Den skall fortfarande vara mjuk i mitten. Låt den inte vara inne för länge för då kan kanterna bli för hårda.
  6. När kakan kallnat pudrar du den med florsocker.
Vill också önska alla mina underbarn läsare en riktigt härlig Glad Påsk



16 kommentarer: