Sambons absoluta favorittårta är Budapestrulle därför fick de bli en sådan i helgen som var och jag kan inte annat än hålla med, tycker själv den är himla mumsigt. Den är inte fullt så lätt tycker jag att rulla ihop utan att den spricker. Men gott blir det :-), frukten kan man variera och ta det man själv tycker om, det är himla gott med hallon i också eller att blanda grädden med lemon curd.
Botten:
6 äggvitor
4 dl socker
2,5 dl (150 gram) hasselnötter,finhackade
1 vetemjöl
1,5 msk kakao
1 påse nötspån
Fyllning:
300 g mandariner
3 dl vispgrädde, fast jag tog nog nästan 5 dl
Florsocker
Choklad
Gör så här:
- Klä en i långpannan med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills det blir en tjock marängsmet.
- Blanda nötterna med mjöl och kakao.
- Vänd ner blandningen försiktigt i marängsmeten.
- Bred ut den jämnt över papperet.Strö över mandelspåmn
- Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett bakplåts.Drag av papperet som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla det med lite kallt vatten. Låt kakan kallna helt under långpannan.
- Vispa grädden och låt frukten rinna av.
- Blanda grädden och frukten och bre ut detta över botten. Rulla ihop den som en rulltårta.
- Låt den ligga med skarven ner. Rulla in kakan i papperet. Låt den gärna stå i kylskåp eller frys den några timmar före serveringen.
- Sikta över lite florsocker och ringla över lite smält blockchoklad strax före serveringen