24 stycken
Semlebullar:
500 g mjölk
1150 g vetemjöl, jag använde Manitoba Cream
200 g socker
200 g smör, rumsvarmt
75 g jäst
10 g salt
15 g malen kardemumma
1 st ägg
1 tsk hjorthonsalt
Tillbehör:
grädde
florsocker
Gör så här
- Häll mjölken i degblandaren. Smula ner jästen och lös upp den i mjölken
- Tillsätt smör,mjöl, socker, salt och ägg och blanda i 10 minuter.
- Låt degen därefter jäsa i bunken under en bakduk i en timme.Dela upp degen i bullar på cirka 90 gram och rundriv.
- Låt vila i 20 minuter.
- Placera bullarna på bakplåtar och platta ut lite. Låt sedan jäsa under plast i cirka 1.5 timme till.
- Sätt ugnen i slutet av jästiden på 230 grader.
- Baka bullarna i varm ugn i 10 minuter, tills de fått färg.
- När bullarna är klara, klipp ett triangellock med sax. Ta ut lite bulle med hjälp av en sax så att det blir ett lagom stort hål.
- Lägg i mandelmassa och spritsa på vispad grädde och pudra på florsocker med en tesil.
Mandelmassa:
150 gram mandelmjöl
1 bittermandel
150 gram strösocker
Äggvita
Gör så här:
Jag mixade ihop socker, bittermandel och mandelmjöl i matberedaren och hällde sedan i äggvita tills det blev en lagom konsistens på mandelmassan. Busenkel, eller hur :-). Mandelmassan förvarar jag sedan i kylen.