torsdag 12 februari 2015

Geléhjärtan

Geléhjärtan

 

Varför inte tillverka lite egna geléhjärtan lagom till Alla hjärtans dag :-) , som form till dessa så använder jag en silikonform med hjärtan.

Geléhjärtan
ca 20 stycken

6 gelatinblad
50 g glukos
1 dl strösocker
2,5 dl vatten
några droppar flytande arom,
tex hallonarom som jag köpte på Panduro
några droppar röd karamellfärg
En silikonform av något slag

Gör så här:
  1. Olja in formarna, och lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  2. Blanda glukos, socker och vatten, och koka tills det håller 122 grader.
  3. Smält gelatinet i  2 msk nytt vatten på låg värme, det får absolut inte börja koka. 
  4. Rör ner i sockerlagen, tillsammans med arom och färg.
  5. Låt det svalna tills temperaturen sjunkit till 70 grader, fast jag fyllde min form direkt och det funkade fint. 
  6. Häll upp i formarna, och ställ i rumstemperatur över natten. 
  7. Doppa dom i  strösocker. Vill du ha surt godis kan du blanda lite citronsyra i sockret du rullar i.Vill du inte ha på strösocker bör du pensla dom med lite olja för att de inte skall klibba ihop.

1 kommentar:

  1. I love those hearts. Reminds me of the Malaco ones at Facebook. Perfect for Valentine's Day. It is already over but you can win a candy bag sponsored by Cloetta.
    Those are sooo cute. Remind me of licorice. We have an awesome contest right sponsored by Cloetta.

    http://globalspicedblog.tumblr.com/post/110969319761/celebrate-valentines-day-win-a-spicy-gift-bag

    SvaraRadera