En smarrig chokladkaka är aldrig fel, eftersom jag tokgillar glasyr så gjorde jag dubbel sats :-)
Chokladkaka:
2 dl mjölk
4 msk kakao
1 dl socker
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr:
1 1/2 dl florsocker
25 g smält smör eller margarin
1 msk kallt kaffe
2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
Ugn: 175°
Gör så här
- Blanda mjölk, kakao och socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna.
- Rör smör och 1 1/2 dl socker poröst.
- Tillsätt äggen ett i taget under omrörning
- .Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten växelvis med chokladsmeten.
- Häll i smord och bröad form, när jag gör chokladkakor bröar jag med kakao, som rymmer 1,5 L och grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter.
- Låt svalna.
- Rör ihop glasyren och bred på kakan.
- Strö över kokos.
Ser mycket god ut!
SvaraRadera