söndag 18 november 2012

Gotländsk saffranspannkaka

Nu när det närmar sig jultider så blev jag himla sugen på saffran. Har längre tänkt testa saffranspannkaka och nu när jag hade både färdig risgrynsgröt och saffran hemma kunde jag inte motstå att göra lite saffranspannkaka. Blev så himla gott, härligt krämig med massa smak av saffran, riktigt juligt :-). Jag dubblerade recptet nedan för att få riktigt mycket saffranspannkaka :-).Även mellankillen på 2,5 år åt med god aptit. Egentligen skall man ha salmbärssylt till, men det finns inte att köpa här och det funkar lika bra med tex björnbär eller hallonsylt och lite lättvispad grädde.

Gotländsk saffranspannkaka
1 paket färdig risgrynsgröt (500 g)
1 dl vispgrädde
50 gram grovt hackad mandel
1 pkt saffran (0,5 g)
3 ägg
3 msk strösocker
2 krm salt
1 msk smör till formen

Gör så här:
 1. Sätt ugnen på 225 grader
 2. Blanda risgrynsgröten med grädde,mandel, saffran, ägg, socker och salt.
 3. Häll blandningen i en smörad form.
 4. Grädda  mitten i ugnen cirka 20-30 minuter tills saffranspannkakan känns fast men ändå krämig.
 5. Servera med vispad grädde och sylt.

6 kommentarer:

 1. Woho! Jag köpte tio paket saffran i fredags, ska skriva upp saffranspannkaka på att-göra-med-saffrans-listan!

  SvaraRadera
 2. *mums* Saffranspannkaka är en familjefavorit här hemma!

  SvaraRadera
 3. Saffranspannkaka är så gott, åt det när jag var på Gotland och med salmbär är det riktigt gott. Ska också göra det framöver!

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Besökstoppen är en helt ny bloggtopplista som har fiffiga funktioner som att kunna knyta etiketter till sitt konto och en sökfunktion på sidan. Detta för att bloggläsare ska kunna hitta nya bloggar på ett enkelt sätt. Hela idén med Besökstoppen är att sidan riktar sig främst till bloggläsare och inte bara bloggare, som andra topplistor riktar sig till.

  Medlemmar får en lättillgänglig och snyggt presenterad statistik och självklart kommer det generera mer besök till er blogg eftersom fler kommer att uppmärksamma den via Besökstoppen. Medlemskap är så klart gratis.

  Mvh
  Besökstoppen

  SvaraRadera