fredag 25 maj 2012

Blåbärsmuffins med vaniljkesella

Härligt somriga och mumsiga muffins med blåbär och vaniljkesella i smeten, kan inte bli godare :-)

Blåbärsmuffins
12 stycken

125 gram smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
250 gram kesella vanilj
200 gram frysta blåbär

Garnering:
Grovt hackade hasselnötter
Mandelspån

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och citronskal och vänd ner detta i äggsmeten.
  3. Tillsätt det smälta smöret och kesella. rör ihop allt till en tjock smet.
  4. Vänd ner de frysta blåbären.
  5. Fördela i  muffinsformar som du ställt i en muffinsplåt,(om du har en sådan) de håller formen bättre då. Fyll upp till 3/4 delar.
  6. Strö över mandelspån och hasselnötter.
  7. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20 minuter.
  8. Låt svalna på galler under bakduk. 


8 kommentarer:

  1. Syrligt fräscht med citron i, så gott!

    SvaraRadera
  2. Blåbär! Jättegott och tillsammans med vanilj blir blåbär oslagbart!

    SvaraRadera
  3. Mums, kesella i muffins låter ju jättegott och saftigt. Ska jag lägga på minnet. Har annars endast använt det i saffransbullarna.

    SvaraRadera
  4. Hur varm ska ugnen vara?

    SvaraRadera
  5. Vad är det vita som är på Muffisarna? Florsocker?

    SvaraRadera