måndag 28 november 2011

Pepparkaksbiscotti

Bakade lite härligt goda pepparkaksbiscotti i helgen, så gott, fast de blev mer spröda än hårda, inte så hårda som skorpor är och nästa gång jag gör dom kommer jag öka på mängden kryddor något.Vill ha riktigt mycket pepparkakssmak :-) . Sitter just och funderar på vilket julgodis jag skall göra i år, några sorter är redan självklara, men det finns så många sorter jag vill testa på, men man måste ju begränsa sig, det skall ju ätas upp också :-) 
Pepparkaksbiscotti
200 g smör eller margarin

2 dl råsocker

1 dl strösocker

4 ägg

7 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

1/2 tsk nejlikor

2 tsk kanel

2 tsk ingefära

1 tsk kardemumma

3 dl sötmandel, grovt hackad

 Gör så här

  1. Rör rumstempererat smör och båda sockersorterna smidigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. 
  2. Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och mandel och rör ner i smeten. Degen ska vara kladdig.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar med hjälp av mjölade händer. Rulla ut varje bit till längder som är lika långa som plåten.Täck två plåtar med bakplåtspapper och lägg två längder på varje plåt.
  4. Grädda i 20 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100º. Låt längderna svalna och skär varje längd i 10 skivor.
  5. Lägg skivorna med snittytan upp och låt dem torka i ugn, ca 20 minuter eller tills de är torra. 

12 kommentarer:

  1. Roligt, jag gjorde också just pepparkaksbiscotti häromdagen! Fast med ett helt annat recept, jag har aldrig smör i mina biscotti men däremot oftast choklad :)

    SvaraRadera
  2. Mums så gott det låter det måste jag testa.I veckan lägger jag upp ett inlägg om mitt favorit julgodis som dessutom är super enkelt.

    Anna
    http://godastunder-tokigaideer.blogspot.com/

    SvaraRadera
  3. Ha ha, känner igen det där. Det är så roligt att göra julgodis att man glömmer bort att det även helst ska ätas upp också. Jag bruka ta på mig att göra godis till luciafirandet på jobbet!
    Pepparkaksbiscotti låter hur gott som helst.

    SvaraRadera
  4. Låter gott! Förstår dig med julgodiset :)

    SvaraRadera
  5. Precis likadant här, det ska ju ätas upp det där godiset... Ingen av oss två är några större godisätare så här blir det inte så mycket tillverkat av den varan:)

    SvaraRadera
  6. Gott! Och förstår bekymret. Om jag gör för mycket (vilket händer i princip varje år) tar jag med det till jobbet, för där bli allt uppätet. Tacksamt!

    SvaraRadera
  7. Men det är ju så kul med julgodis! Jag har hunnit med flera sorter redan och häromdagen kom jag på att det är ju inte ens december än... Jag brukar ta med när jag är bjuden någonstans, lite hemkokt kola brukar alltid uppskattas =)

    SvaraRadera
  8. Perfekt till kaffet :-)!

    Kika gärna in på http://foodelicious.se/tavla-om-presentkort-pa-kokshem-se då man kan vinna presentkort till Kökshem.se

    SvaraRadera
  9. Mmm, biscotti är ju så gott och knaprigt. Låter underbart med pepparkakssmak :)

    SvaraRadera
  10. Jättetrevlig idé att smaksätta med pepparkakskryddor. Lägger på minnet och ser om de får plats i repertoaren inför jul (för jo, så himla mycket man vill laga..)

    SvaraRadera
  11. Ooh, beundrade just dina saffransskorpor med det här låter ju också fantastiskt gott! Nu blev det ju klurigt, vilka väljer jag? Eller gör jag som man borde och bakar båda ;)

    SvaraRadera
  12. Tack för era kommentarer, Alexandra självklart gör du båda två :-)

    SvaraRadera