onsdag 2 mars 2011

Korvbröd


Ja de fungerade utmärkt som korvbröd, fast sonen äter dom även som smörgåsar :-)

Sonen ville ha korv med bröd till lunch och då vädret inte såg så lockande ut ute och det är 30 minuter att gå till affären så valde jag helt enkelt att göra egna korvbröd, ja och det blir dessutom så mycket godare :-). Receptet kommer från den suveränt bra boken Bröd från Brunkebergs Bageri av Heléne Johansson, verkligen en bok jag kan rekommendera.

500 g mjölk
75 g jäst
750 g vetemjöl, jag tog vetemjöl special fullkorn
50 g smör (rumstempererat)
15 gram havssalt
Gör så här:
  1. Blanda alla ingredienser och arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter eller dubbelt dubbelt så lång tid om du gör det för hand. 
  2. Låt degen vila  i bunken 30 minuter.
  3. Dela degen i 25 bitar, jag vägde upp mina till 50 gram och då blev det 25 stycken. Rulla ut till 12 cm långa bröd. 
  4. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper. Låt dom till dubbels storlek jäsa i 90 minuter 
  5. Grädda dom i  225 grader i 10 minuter. Frys in dom så fort de svalnat.

27 kommentarer:

  1. Vilken lyx med hembakade korvbröd! De ser väldigt goda ut.

    SvaraRadera
  2. Sv. Det är väldigt gott, borde du prova.
    Gott med hembakat korvbröd! =)

    SvaraRadera
  3. Vad gott! Detta måste ju jag testa någon gång, bor ju med två korvtokiga killar!

    SvaraRadera
  4. Åh vad bra! Känns som mycket nyttigare också! De flesta korvbröd har lite för lång innehållsföretckning ofta tycker jag!

    SvaraRadera
  5. Tack för din fina kommentar om mina tårtor! Så glad jag blir!

    Korvbröden ser helt underbart goda ut, tror inte jag har bakat korvbröd på 15 år minst...

    SvaraRadera
  6. Korvbröd är ngt jag aldrig har bakat, men tänkt att det borde ju inte vara så svårt!

    Grattis till vinsten :)

    SvaraRadera
  7. nu äter jag inte ens korv, men ändå blev jag jättesugen på att baka egna korvbröd ;)

    SvaraRadera
  8. Korvbröden har jag inte bakat, däremot är boken väl använd. :-)

    SvaraRadera
  9. gud vad sugen jag blev på korv med bröd :D

    SvaraRadera
  10. Så gott med egna korvbröd, MYCKET godare än de torra man köper i affären. Har testat en annan variant tidigare, men blir sugen på testa detta receptet också. :-)

    SvaraRadera
  11. Oj, vad gott med eget korvbröd. O så lite lyxigt!

    SvaraRadera
  12. Så gott med hemmabakade korvbröd, såna ska jag baka :)

    SvaraRadera
  13. Tack för era kommentarer, korvbröden blev himla goda,nu finns det ingen ursäkt till att köpa korvbröd längre :-), får ta samma recept och göra hamburgebröd på det med lite sesamfrön på :-)

    SvaraRadera
  14. Va roligt! Jag har aldrig gjort korvbröd, måste ju testa!

    SvaraRadera
  15. Hej. Vad kul att du hittat in på min blogg MATSAFARI, jag har fortfarande inte lärt mig om man ska svara på inlägg i sin egen blogg:) Här inne var trevligt! Vad kreativ du är som bakar egna korvbröd, perfekt att göra fattiga riddare på om det nu blir några över;) Trevlig helg:) Hoppas du lagar till något smarrigt.
    Kram Ann-Sofi

    SvaraRadera
  16. Ahhh så trevligt med egna korvbröd! Tack för kommentaren i min blogg.

    SvaraRadera
  17. coolt att göra egna korvbröd!

    hoppas du får en fin helg!

    SvaraRadera
  18. Va fina de ser ut! Korv med bröd kan vara riktigt gott ibland=)

    SvaraRadera
  19. Tack det samma! Korvbröd är ju en kul grej att göra själv, ser riktigt gott ut =)

    SvaraRadera
  20. Har aldrig tänkt på att man kan göra korvbröd själv så tack för tipset :) Kan tänka mig de är lika goda bara med smör emellan =) Vet du vad de är för skillnad på flingsalt och havssalt? Är de bara kornen som är olika?

    SvaraRadera
  21. Detta recept måste jag pröva, ser väldigt gott ut.

    SvaraRadera
  22. Ni måste prova att göra egna korvbröd, vet inte varför jag inte gjort det förut, bakar ju allt anat bröd och just korvbröd är ju busenkelt att baka :-)

    Milli: Vet inte vad skillnaden mellan flingsalt och havssalt är och även om det står havsvalt i receptet brukar jag många gånger använda vanligt salt, märker ingen skillnad ändå :-), beror liksom på vad jag har hemma

    SvaraRadera
  23. oj så duktig du är med alla dina bröd, önskar jag kunde uppskatta att baka dem:D

    Tack så mycket för dina fina kommentarer!

    SvaraRadera
  24. Jag bara väntar p åatt få komma ut och grilla igen! Och då - då skall jag göra egna korvbröd, det är då ett som är säkert. Skitsnygga! Och himla goda ser de ut!

    SvaraRadera
  25. Madde: Tycker det är himla kul att baka bröd :-)

    Filippa: Snart är det grillsäsong igen, härligt :-)

    SvaraRadera
  26. Är det behövs att varma mjölken?

    SvaraRadera