måndag 17 januari 2011

Vit kladdkaka

Gjorde lite vit kladdkaka i helgen, så gott och rätt så sött vilket gör att det är godast att ha bär eller något annat lite syrligare som tex hallonsås framför vispgrädde. Men gott ät det då jag verkligen gillar vit choklad :-)

2 ägg
2 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2 ½ dl Vetemjöl
3 msk Apelsinjuice
100g smält Vit Choklad
100g smält Smör
  1. Vispa ägg, vaniljsocker och socker. 
  2. Smält smöret och blanda i den vita smäta chokladen och apelsinjuicen.  
  3. Rör ner vetemjölet. 
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Jag bröade min med kokosflingor.
  5. Baka i 15-20 minuter i 200 grader. 
  6. Pudra över florsocker med hjälp av tex en tesil.

25 kommentarer:

  1. Mmmm, så godt! Hvit sjokolade er fantastisk.

    M:)

    SvaraRadera
  2. Mm ser väldigt gott ut! Har aldrig ätit den med vit choklad, men kan tänka mig att det blir både sött och gott :-)

    SvaraRadera
  3. Jag är också väldigt svag för vit choklad. Den här kladdkakan ska jag testa!

    SvaraRadera
  4. wow, vad du har bakat och gjort glass!! Det ser hur gott ut som helst!!
    Jag har fortfarande inte hunnit med att baka dina hurtbullar, men jag skall göra det så snart jag får lite tid över!

    Ha en trevlig kväll!

    SvaraRadera
  5. Oj vad smarrigt du har gjort på sista tiden. Önskade jag bodde lite närmare dig så att jag kunde få vara med i din testpanel när det gäller glassen. Det ser så gott ut!

    SvaraRadera
  6. hear you sister, älskar också vit choklad!

    SvaraRadera
  7. HJÄLP så gott jag blir helt salig! Älskar också vit-choklad men i ganska liten mängd, det blir ju ruskigt sött...

    När jag gjorde vit chokladglass häromveckan plockade jag bort en halv deciliter socker från grundreceptet på vanlig glass för jag tänkte att det skulle blivit för sött, men en av mina vänner som smakade tyckte den kunde haft lite mer socker ...

    Gällande Chokladfondanten tycker absolut att du ska pröva, du som är proffs fixar det förmodligen galant och dessutom får du ju en utmaning! Såna där små koppar köpte jag jättefina typ rosa/röda på Åhléns för ett tag sen och så ska det visst finnas turkosa på lagerhouse!

    I dagens inlägg på min blogg tipsar jag om en jättemysig köksutmaning som min vän Anna fixar, hoppas du vill vara med!

    http://www.darproducerat.se/2011/01/manadens-kokskreation/

    kram Angela

    SvaraRadera
  8. Ser fantastiskt gott ut! Är också lite såld på vit choklad.

    SvaraRadera
  9. Vad gott det låter. Måste testa detta NU!
    Men... får nog vänta till helgen. :)

    SvaraRadera
  10. Åh vad härlig den ser ut!!
    Jag tar och norpar receptet - har vit kladdkaka på min utmaningslista med sådant jag vill testa att baka :) och det här receptet verkar himla bra.

    SvaraRadera
  11. Tack för era kommentarer, alltid kul när din läser min blogg, kul att vi är många som gillar vit choklad, blir allt sugen på lite Marabou Vintervit nu :-)

    Angela: Skall genast kika in på hennes blogg, vit chokladglass låter gott det, har inte testat ren vit chokladglass ännu, men det är garanterat gott. Får ta och köpa små formar så jag kan göra fondant :-)

    Ja synd Nadja att du inte bor nära mig då hade du allt fått lite glass :-) och så kunde jag smakat på lite av all den goda mat du gör

    SvaraRadera
  12. Ja, det låter ju jättesmaskigt, det där.

    SvaraRadera
  13. Alldrig varit mera inställd att baka kladkaka. Mmm med vit choklad låter så mumsig!

    SvaraRadera
  14. Oj, vad gott det ser ut!! Spännande med vit kladdkaka. Får absolut testas!

    SvaraRadera
  15. Så gott! Jag brukar göra kladdkakemuffins med ett liknande recept. Grymt gott...

    SvaraRadera
  16. Hmm ser verkligen supermumsigt ut! Jag har aldrig testat just vit kladdkaka, men det verkar ju finnas anledning att prova någon gång ;-)

    SvaraRadera
  17. Åh, den ser väldigt smarrig ut!! Älskar också vit choklad, även om det blir väldigt sött..

    SvaraRadera
  18. Hej! Tänkte prova på din kladdkaka i helgen. Blir den kladdig och god? Tycker att den ser mer sockerkaksaktig ut? =)

    SvaraRadera
  19. Sandra: Jag har för mig att den blev kladdig, passa tiden bara, så att du inte har inne den för länge, testa med 15 minuter först

    SvaraRadera