fredag 7 januari 2011

Kokosglass nr 2

Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor. Så nu har jag testat en ny variant och denna glass var så mycket godare, smakade mycket mera kokos och var inte alls gryning, helt enkelt underbart mumsig :-). Recept hittade jag i Allt om Mat, men jag ändrade lite på det så att det blev så som jag ville ha det. Tillsatte tex kokosflingor och ökade mängden Malibu. Jag använde Santa Marias extra krämiga kokosmjölk.

2 stycken gelatinblad
3 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
4 dl kokosmjölk
4 msk Malibu kokosrom
3 äggvitor
1 dl kokosflingor

Gör så här:
  1. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter i kallt vatten.
  2. Koka upp grädde och socker och låt det sjuda några minuter. 
  3. Tag upp gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Blanda ner kokosmjölk,kokosflingor samt kokosrom. 
  4. Låt blandningen kallna, helst i kyl några timmar.
  5. Vispa äggvitorna till ett styvt skum och blanda ner dem i den kalla glassmeten. 
  6. Kör glassen i  glassmaskinen till fryst konsistens.Jag lägger alltid sedan in glassen i frysen några timmar för att få den helt fryst.Förvara i burk med tättslutande lock.

13 kommentarer:

  1. OJ vad spännande! Vad glad jag blir att du testat och det blev så himla bra!

    Jag gjorde en banan- och kokosglass i höstas som jag blev jättebesviken på, precis samma, grynigt och för lite kokossmak. Har funderat på att testa med kokosmjölk istället och nu är jag övertygad om att göra det!

    Ha en härlig fredagkväll!

    mvh Angela

    SvaraRadera
  2. Angela: Banan och kokosglass låter så gott, funderade just på att göra bananglass idag. Denna kokosglass fick nog även smak av Malibun

    SvaraRadera
  3. Som du säkert förstår är det här en glass jag skulle gilla :-) God fortsättning på det nya året!

    SvaraRadera
  4. Ännu en glass jag aldrig provat. Har mycket att se fram emot i glassväg!

    SvaraRadera
  5. Tack!

    Hoppas du får en fin helg,
    Anki o Håkan

    SvaraRadera
  6. Den skall jag rekommendera till min vän - hon bokstavligen älskar kokos! Himla god ser den ut, och lagom krämig

    SvaraRadera
  7. Låter himla gott! :) Man skulle haft den och smaska på nu :)

    SvaraRadera
  8. Gud vad gott med kokosglass. Jag läste på en sida om kokos dulce leche, det hade passat bra att ringla över. Jag älskar verkligen kokos!

    Du har fått en Award av mig =)
    Du kan hämta den här:
    http://sockertussen.blogspot.com/2011/01/blog-award.html

    Kram
    //Nellie

    SvaraRadera
  9. Börjar inse att jag måste inskaffa en glassmaskin... Polkagris och lakritsglassen lät sjukt god.

    SvaraRadera
  10. Erka perka: Tack detsamma till dig
    Sanne: Och jag har mängder med sorter jag vill testa på att göra :-)
    Mårtensson: Kram till er, hoppas er helg blir fin med
    Linda: Tack
    Filippa: Perfekt glass om man gillar kokos :-)
    Emma: :-)
    Nellie: Tack, skall genast kika i din blogg
    Remsan: En glassmaskin är ett toppenköp :-)

    SvaraRadera
  11. Duktig du är som gjorde egena pitabröd!

    SvaraRadera
  12. Du är bäst på glass!
    En award till finns här
    http://marimilocakedesign.se/roligt/blog-award/

    SvaraRadera